Close

6 elokuun, 2019

Blogi | Asuntomessut 2019

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija

Tänä vuonna Asuntomessut järjestetään Kouvolassa, messut ovat käynnissä 11.8.2019 saakka. Vietimme kollegani Sirpa Linnanmäen kanssa aurinkoisen maanantain messualueella.

Interior designer Kaisa Kallatsa

Messualue oli kooltaan kompakti ja vanhat rakennukset uusien keskellä toivat mukavasti kerroksellisuutta. Suurin osa kohteistakin oli maltillisen kokoisia. Messualueelle oli rakennettu myös senioreille suunnattuja yhteisöasumisen ratkaisuja.

Tänä vuonna messuilla näkyi paljon erilaisia tapetteja ja vahvoja maalisävyjä oli käytetty aiempia vuosia rohkeammin. Tapettien ja värikkäiden maalipintojen lisäksi näkyi myös paneeliseiniä ja vanerilla levytettyjä seiniä ja sekä kattoja.

Keittiöt olivat hyvin saman tyylisiä kuin aiempina vuosina. Useaan kohteeseen oli valittu suoralinjainen musta tai valkoinen keittiö.

Märkätilat olivat tunnelmaltaan hyvin rauhallisia, useimmiten oli käytetty harmaata, valkoista ja beigen eri sävyjä. Perinteisten kromihanojen lisäksi näkyi muutamia mattamustia hanoja. Pintamateriaaleissa näkyi keraamisia lattoja ja muutamassa kohteessa oli käytetty mikrosementtiä. Suurimmassa osassa kohteista sauna oli eristetty kypyhuoneesta lasiseinällä.

Valaistuspuolella ei ollut isoja muutoksia aiempiin vuosiin verrattuna. Kiintovalaisimina oli yleisimmin käytetty spotteja tai LED-paneeleita, makuuhuoneissa oli yleensä perinteinen yksi valaisinpaikka katossa. Muutamassa kohteessa oli toteutettu epäsuoraa valaistusta. WC- ja kylpytiloissa näkyi paljon peilivalaisimia.

Huonekalujen verhoiluissa näkyi aiempaa enemmän rohkeita värejä. Isoihin kalusteisiin, kuten sohviin ja nojatuoleihin oli valittu vahvoja sinisiä, vihreitä jne. Paljon näkyi myös puun eri sävyjä ja erityylisten huonekalujen yhdistelyä.

Tekstiileissä luonnonmateriaalit olivat edelleen runsaasti esillä, mutta tänä vuonna esimerkiksi verhoissa näkyi myös rohkeita kuoseja.

Viherkasvit ja erilaiset macrame-seinävaatteet olivat yleisiä somisteita useassa kohteessa. Olin erityisen iloinen Taidetalosta, jossa oli esillä eri taiteilijoiden teoksia.

Värit, kuosit ja leikittelevämpi tyyli tekevät sisutuksesta mielenkiintoisemman ja antaa enemmän mahdollisuuksia rakentaa persoonallisen kokonaisuuden. Suomessa on melkein puolet vuodesta musta-valko-harmaata ja talvikuukausina vietetään paljon aikaa sisällä, joten pieni ilottelu sisutuksessa on tervetullutta.

Tässä kuvakooste muutamista messukohteista ja niiden erilaisista tunnelmista.

Interior designer Kaisa Kallatsa
Interior designer Kaisa Kallatsa

Syksy on perinteisesti erilaisten messujen ja desing-tapahtumien aikaa, joten lähiviikkoina kuvaterveisiä tulee useammastakin sisustustapahtumasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.