Close

19 elokuun, 2020

Sisustussuunnittelija reissussa | Asuntomessut 2020 Tuusulassa

KaisaKallatsaSisustussuunnittelija

Vuoden 2020 asuntomessut pidetään Tuusulan Rykmentinpuistossa. Lähdin pienelle reissulle ja vietin helteisen iltapäivän asuntomessuilla ja nautin vilvoittavasta Jopoajelusta siirtyessäni parkkipaikalta messualueelle ja takaisin.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Messualue on kompakti ja yleisilme yllättävän värikäs. Alueelle on rakennettu ilahduttavan erilaisia taloja, mutta kaikkien arkkitehtuuri edustaa tälle ajalle tyypillistä modernismia. Paljon näkyi puupintoja sekä sisällä että ulkona.

Yksi mielenkiintoisimmista rakennuskohteista oli Trä Kronorin townhouse-kortteli, jonka rakentaminen pohjautuu perinteiseen suomalaiseen puurakentamiseen. Tämän rakentajan projekteja aion seurata mielenkiinnolla jatkossakin.

Alue näytti vielä luonnollisesti keskeneräiseltä, koska pihatyöt olivat kesken.

Keskityin kuitenkin kierroksellani pääasiassa sisustuksiin ja kohteiden tunnelmaan. Tänäkin vuonna näkyi paljon tummanpuhuvia keittiöitä aamiaiskaappeineen. Keittiö on edelleen osa oleskelutiloja, jotta saadaan avara yleisilme kodin sydämeen. Keittiön välitiloissa ja kylpytiloissa oli käytetty paljon kuviollisia laattoja ja kuvioladontoja. Vesikalusteissa messinki ja kupari olivat paljon esillä.

Sauna on useimmiten erotettu lasiseinällä pesuhuoneesta. Toinen yleisin ratkaisu oli puoliseinä, jossa yläosa oli lasia ja umpinainen. Saunan materiaaleissa oli käytetty erilaisia puunsävyjä vaihtelevasti, mutta yleensä saunat olivat vaaleita.

Tänä vuonna pintamateriaali numero yksi näytti kuitenkin olevan puupaneeli. Erilaisia paneeleita oli käytetty niin tehosteseininä maalipinnan sekä tapettien rinnalla kuin kokonaisten oleskelutilojen pintamateriaalina. Sävyjä ja kuvioita on nyt tarjolla monipuolisesti. Markkinoilla on myös valmistajia, jotka ovat erikoistuneet puun työstämiseen kehittämällä kauniita kuviopaneeleita. Niistä saa tehtyä upeita kolmiulotteisia kokonaisuuksia. Sormipaneelit, hirsiseinät ja erilaiset kuviopaneelit olivat kauniisti esillä. Puu antaakin rauhallisen ja luonnonläheisen tunnelman ja sopii erinomaisesti keraamisten laattojen ja kivipintojen rinnalle tuomaan kontrastia.

Tässä kuvakooste asuntomessujen tunnelmista. Kuvia tuli otettua valtavasti, mutta valitsin tähän mahdollisimman kattavan valikoiman eri kohteista.

Toivottavasti tämä Asuntomessut 2020 -raportti tuo sinulle inspiraatiota omiin sisustusprojekteihin.

Kuuluuko Asuntomessut sinun kesän ohjelmaan? Mitä mieltä olit tämän vuoden messuista?

Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020
Asuntomessut 2020

Lisätietoja

Tarvitsetko apua sisustussuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *