Close

2 kesäkuun, 2019

Blogi | Case: Afrikkalaisia viboja

KaisaKallatsaSisustussuunnittelija

Asiakkaani otti minuun yhteyttä ja kertoi, että lapset olivat lentäneet pesästä ja nyt olisi hyvä hetki kodin pintaremontille sekä uudelleenkalustamiselle. Hän toivoi, että kodin uudistamisesta tehtäisiin kattava sisustussuunnitelma, jota hän voisi toteuttaa pikkuhiljaa pala kerrallaan.

Interiordesigner Kaisa Kallatsa

Toiveena oli myös, että alakerran yleisilme pysyy skandinaavisen vaaleana ja pelkistettynä, mutta yläkertaa piristettäisiin väripilkuilla. Alkukartoituksessa tuli ilmi, että hänellä on Afrikasta tuotuja upeita ja värikkäitä puuvillakankaita. Saimme heti idean, että niistä tehdään energisoivat väripilkut yläkerran makuuhuoneisiin. Ne sopisivat upeasti olemassa oleviin afrikkalaisiin tauluihin, joita oli eri puolella huoneistoa.

Yläkerrassa sijaitsevan työhuoneen seinään asennettiin nestemäinen kangastapetti, joka yhdistyy väreiltään muihin väripilkkuihin. Nestemäinen kangastapetti paransi myös kaikuvan työhuoneen akustiikkaa yhdessä muiden tekstiilien kanssa.

Muilta osin yleisilme pidettiin hyvin vaaleana ja eleettömänä. Seinät maalattiin harmaan eri sävyillä ja parkettilattia hiottiin.

Asiakkaallani on myös nojatuoli, jolla on tunnearvoa ja tuoli sai uuden elämän verhoilukankaan uudistamisen myötä.

Suunnitellessasi sisustuksen uusimista kannattaa miettiä onko kaapeissa jo ennestään kauniita ja persoonallisia aarteita, jotka haluat tuoda osaksi sisustusta. Persoonallisilla elementeillä teet kodistasi uniikin.

Kankaat ovat upeita matkamuistoja ja niiden käyttämisessä on vain mielikuvitus rajana. Tämän kohteen muutos todistaa jälleen kerran, että värit tekevät hyvää. Ne tuovat energiaa, iloa ja persoonallisuutta. Kannattaa kokeilla esimerkiksi irtotekstiileillä tai tauluilla minkälainen vaikutus väreillä on tilan tunnelmaan.

Interior Designer Kaisa Kallatsa
Interior Designer Kaisa Kallatsa
Interior Designer Kaisa Kallatsa
Eläväpintainen nestemäinen kangastapetti.
Interior Designer Kaisa Kallatsa
Nojatuoli uudelleenverhoiltiin.
Interior Designer Kaisa Kallatsa
Interior Designer Kaisa Kallatsa
Hillitty mikrosementti keittiön välitilassa.

Asiakkaani remontti on nyt toteutettu sisustussuunnitelman mukaisesti, mutta kalustamista voi jatkaa pikkuhiljaa omaa tahtia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.