Close

20 elokuun, 2022

Sisustussuunnittelu Espoo | Akustiikkataulut tilaustyönä

Sisustussuunnittelijan blogi

Sisustussuunnittelu Espoo | Akustiikkataulut ja olohuoneen sisustus.

Tämän jutun keskiössä on akustiikkataulut, jotka tilattiin olohuoneeseen. Asiakasperheeni muutti moderniin vastavalmistuneeseen kotiin Espoossa ja he kaipasivat apua kotoisan sisustuksen luomiseen.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Akustiikkataulut.

Uuden kodin vaaleiden pintojen rinnalle kaivattiin lämpöä ja reilusti värejä. Suunnitteluprojektin alkuvaiheessa huomattiin, että korkea olohuonetila on akustiikaltaan hieman haastava. Korkea ja kapea tila kaikui aika tavalla ja siihen kaivattiin suunnitteluprojektissa ratkaisua.

Pehmeiden tekstiilien lisäksi akustiikkaongelmaan tuotiin helpotusta akustiikkataiteella, joka tilattiin suoraan taidemaalarilta. Samalla iso seinäpinta sai upean katseenvangitsijan, joka sitoo koko tilan sisustuksen yhteen.

Yhteistyö taiteilijan kanssa

Korkeaan tilaan tarvittiin kolme kookasta (120 x 120 cm) teosta, jotka sijoitettiin allekkain. Teokset toteutti Espoolainen taiteilija Paul Laane Konton akustiikkalevylle.

Tein ensin kokonaisvaltaisen sisustussuunnitelman tilaan. Samalla muotoutui visio seinälle tulevista akustiikkateoksista ja niiden sijainnista. Kävin sisustussuunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa läpi ja heidän hyväksyessään idean akustiikkateoksista otin yhteyttä taiteilijaan. Tunsin Paul Laanen jo ennestään ja tiesin hänen tekevän monen tyylistä kuvataidetta. Paul sai nopeasti kiinni visiostani. Inspiraationa ja suuntaviivoina toimivat tilassa käytettävät maalisävyt, huonekalut ja etenkin näyttävä matto. Suunnittelin teosten värimaailman kuitenkin niin, että ne antavat liikkumatilaa sisustuselementtien vaihtamiselle. Neutraalit ja maanläheiset sävyt ripauksella aksenttiväriä.

Paul teki teossarjasta ensin luonnokset sähköisesti, jotta kaikki osapuolet varmistuivat, että tavoittelemme samaa visiota. Kommenttikierrosten jälkeen hän sai luvan aloittaa varsinaisten teosten työstämisen akustiikkalevyille.

Teosten valmistuttua Paul toimitti akustiikkataulut asiakkaalle. Kokonaisuus on uniikki katseenvangitsija, joka istuu saumattomasti muihin tilan sisustuselementteihin. Teosten värimaailma elää mielenkiintoisesti valon mukaan ja riippuen mistä suunnasta niitä katsotaan. Ja mikä tärkeintä, ne toivat tarvittavan avun tilan akustiikkaan.

Akustiikkataulut.
Teokset seinälle ripustettuna
sisustussuunnittelu espoo akustiikkataulut
sisustussuunnittelu espoo akustiikkataulut
Inspiraation lähteenä toimivat maalisävyt, huonekalut ja tekstiilit
sisustussuunnittelu espoo akustiikkataulut
sisustussuunnittelu espoo akustiikkataulut
sisustussuunnittelu espoo akustiikkataulut

Oli ilo olla mukana tässä projektissa ja tehdä yhteistyötä myös luovan taiteilijan kanssa. Voin lämpimästi suositella taiteen tilaamista suoraan taiteilijalta, jos sopivia teoksia ei löydy valmiina.

Paul Laanen kotisivuille pääset tästä linkistä. Suosittelen tutustumaan hänen tuotantoon.

Lisätietoja

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Onko kodissasi tiloja, jotka kaipaavat akustiikan parantamista? Ota yhteyttä, jos tarvitset apua ratkaisujen etsimiseen.

Sisustussuunnittelu Espoo | Akustiikkataulut

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *