Close

1 maaliskuun, 2020

Blogi | Case: kodikas omakotitalo

Kaisa Kallatsa Blog

Asiakkaani rakennutti perheelleen uuden omakotitalon Helsingin Torpparinmäkeen. Sain olla mukana tekemässä oleskelutilojen irtokaluste- ja tekstiilisuunnitelmaa.

Asukkaiden toiveena oli kodikas ja lämmin tunnelma maanläheisillä väreillä. Kaikkea kliinistä ja kylmää haluttiin välttää. Asukkaat myös toivoivat, että sisustuksessa suositaan mahdollisuuksien mukaan kotimaista tuotantoa.

Omakotitalon haluttu tunnelma rakentui sekä olemassa olevista että uusista huonekaluista ja valaisimista. Perhe halusi muuttaa tyyliään aiemmasta minimalistisesta ja mustavalkoisesta kotoisempaan suuntaan. Kalusteet, jotka eivät enää sopineet tulevan kodin lämpöiseen tunnelmaan myytiin. Onneksi kaikki kalusteet löysivät helposti uuden kodin.

Materiaaleina käytettiin vaaleaa puuta ja tekstiileissä luonnonmateriaaleja kuten pellavaa ja villaa. Erilaisten materiaalien yhdistelmällä saatiin kokonaisuudesta mielenkiintoinen vaikka värit ja kuosit pidettiin rauhallisina. Värivalinnoissa perheen aiemmin hankkimat lempitaulut toimivat hyvänä referenssinä. Kalusteiden ja valaisimien lempeän pyöreä muotokieli oli myös tärkeä osa halutun ilmeen rakentamisessa.

Olohuone
Olohuone
Makuuhuone
Olohuone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.