Close

1 maaliskuun, 2020

Sisustussuunnittelu Helsinki | Kodikas omakotitalo

Sisustussuunnittelijan blogi

Omakotitalo on monen suomalaisen unelma. Asiakkaani rakennutti perheelleen uuden omakotitalon Helsingin Torpparinmäkeen. Sain olla mukana tekemässä oleskelutilojen irtokaluste-, valaistus- ja tekstiilisuunnitelmaa.

Rakentaminen oli jo hyvässä vauhdissa kun hyppäsin mukaan. Sisustuksen suunnitteluprojekti lähti liikkeelle arkkitehdin tekemien piirustusten pohjalta ja työmaakäynti järjestettiin heti kun se oli mahdollista. Sen jälkeen asiat etenivät nopeasti yksityiskohtien suunnitteluun.

Asukkaiden toiveena oli kodikas ja lämmin tunnelma maanläheisillä väreillä. Kaikkea kliinistä ja kylmää haluttiin välttää. Kodin sydämenä olevasta oleskelutilasta haluttiin mukava seurustelupaikka. Asukkaat myös toivoivat, että sisustuksessa suositaan mahdollisuuksien mukaan kotimaista tuotantoa ja luonnonmateriaaleja.

Omakotitalo

Omakotitalon haluttu tunnelma rakentui sekä olemassa olevista että uusista huonekaluista ja valaisimista. Perhe halusi muuttaa tyyliään aiemmasta minimalistisesta ja mustavalkoisesta kotoisempaan ja rennompaan suuntaan. Kalusteet, jotka eivät enää sopineet tulevan kodin lämpöiseen tunnelmaan myytiin. Onneksi kaikki kalusteet löysivät helposti uuden kodin ja saivat uuden elämän.

Materiaaleina käytettiin vaaleaa puuta ja tekstiileissä luonnonmateriaaleja kuten pellavaa ja villaa. Erilaisten materiaalien yhdistelmällä saatiin kokonaisuudesta mielenkiintoinen vaikka värit ja kuosit pidettiin rauhallisina.

Värivalinnoissa perheen aiemmin hankkimat lempitaulut toimivat hyvänä referenssinä. Niiden ympärille oli inspiroivaa alkaa rakentaa uutta sisustusta vihreiden ja sinisen sävyissä.

Kalusteiden ja valaisimien lempeän pyöreä muotokieli oli myös tärkeä osa halutun ilmeen rakentamisessa.

Rakennusprojekti oli iso projekti. Asiakkaani kokivat, että sisustuksen viimeistelyyn kannatti palkata ammattilainen, sillä aika ei olisi riittänyt huonekaluliikkeiden kiertelyyn rakennusprojektin keskellä. He kokivat myös hyväksi sen, että ammattilainen pystyi rakentamaan ehyen ja yhtenäisen kokonaisuuden, vaikka osa kalusteista tuotiin entisestä kodista. He ilahtuivat, että heidän hankkimansa taide otettiin värimaailman inspiraationlähteeksi.

Sisustussuunnittelijana minulle oli tärkeää, että jokainen perheenjäsen sai esittää oman toiveensa ja mielipiteensä. Se varmisti, että uusi omakotitalo on sisustusta myöten koko perheelle mieluinen ja kutsuva.

Onko sinun haavelistalla omakotitalo ja rakennusprojekti? Ota yhteyttä, jos tarvitset uuden kodin rakennusprojektissa apua. Sisustussuunnittelija kannattaa pyytää mukaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta suunnittelu voidaan tehdä rauhassa ja vertailla erilaisia vaihtoehtoja. Se varmistaa, että kaikki toivottua lopputulosta vastaavat muutokset ehtivät mukaan toteutukseen.

Olen ollut mukana monenlaisissa sisustusprojekteissa ja pääset katsomaan lisää referenssikuvia myös Pinterestissä.

Omakotitalo
Omakotitalo
Omakotitalo
Omakotitalo
Omakotitalo

Lisätietoja

Tarvitsetko apua kodin tai toimiston sisustussuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *