Close

3 heinäkuun, 2020

Sisustussuunnittelu Helsinki | Makuuhuoneen facelift

Kaisa Kallatsa

Tällä kertaa aiheena on vanhempien makuuhuoneen facelift Helsinkiläisessä paritalokodissa.

Makuuhuone on erittäin tärkeä tila kodissa, sillä vietämmehän kolmanneksen vuorokaudesta nukkuen. Makuuhuoneen tunnelman tulisi olla levollinen, rentoutumista tukeva ja paikkana sellainen, johon on hyvä vetäytyä lepäämään. Väreistä erityisesti sininen sopii makuuhuoneeseen, sillä sen vaikutus on levollinen, viilentävä ja rauhoittava.

Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa kohteessa remontoitiin ja sisustettiin uudelleen muun muassa kahden aikuisen makuuhuone. Olemassa olevat huonekalut toimivat edelleen loistavasti, joten muutoksen päätavoite oli ilmeen kohotus pintoja uudistamalla ja sisustuksen päivittäminen uusilla tekstiileillä ja valaisimilla.

Lähtötilanteessa seinät olivat valkoiset ja asukkaiden toiveena oli, että makuuhuoneeseen lisätään väriä ja positiivista energiaa. Tällaiset toiveet ovat sisustussuunnittelijalle herkullisia ja inspiroivia.

makuuhuoneen

Makuuhuoneen päätyseinä näkyy myös olohuoneeseen, joten sävyltä toivottiin voimaa ja näyttävyyttä, jotta se ilahduttaa myös toisesta huoneesta nähtynä. Asukkaat toivoivat, että värimaailma tuo hymyn huulille myös vuoden pimeimpään aikaan.

Asiakkaiden kodissa on runsaasti kaunista taidetta ja ja värillisiä lasiesineitä. Lopullinen sinisen sävy sai inspiraationsa olemassa olevista elementeistä ja se sopii todella hyvin tilaan.

Vastavärien käyttö on tehokas keino luoda energiaa ja mielenkiintoista jännitettä. Tässä sinisen ja oranssin sävyt luovat upean kontrastin ja saavat toisensa hehkumaan. Värisävyt myös elävät mielenkiintoisesti valon mukaan.

Tavallisen mattapintaisen maalin lisäksi makuuhuoneen päätyseinään valittiin eläväpintainen hiekkaefektimaali, jossa on enemmän luonnetta. Erityisesti efektimaali muuttaa ilmettään erilaisessa valossa ja luo kauniin elävän pinnan. Voimakaskaan sävy ei pimennä huonetta, sillä pinta heijastaa valoa kauniisti.

Makuuhuone muuttui melkoisesti. Minusta huoneessa on nyt välimerellistä tunnelmaa.

Rohkeat valinnat kannattivat ja lopputuloksesta tuli onnistunut. Kannustan käyttämään rohkeasti värejä, sillä ne tuovat huikeaa energiaa, myös silloin kun ulkona on harmaata.

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua pintamateriaalien ja värisävyjen valintaan!

makuuhuoneen face lift
makuuhuoneen

Lisätietoja

Näet lisää referenssikuvia Pinterest-sivultani. Pääset katsomaan kuvia klikkaamalla tästä.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden.

Sisustussuunnitelman sisällöstä voit lukea lisätietoja täältä.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta puolestaan löydät lisätietoja täältä.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *