Close

2 joulukuun, 2017

Sisustussuunnittelu Espoo | Muunneltava lastenhuone

Sisustussuunnittelija

Olen viime aikoina saanut tehdä monenlaisia suunnitteluprojekteja ja kerron nyt yhdestä esimerkistä, jossa tavoitteena oli muunneltava lastenhuone.

lastenhuone

Nelihenkinen asiakasperheeni asuu 80-luvulla rakennetussa talossa, jossa on 3 makuuhuonetta. Kaikki makuuhuoneet ovat kompakteja kooltaan, mutta erityisti lasten makuuhuoneet tuntuivat asukkaiden mielestä ahtailta. Niissä ei vietetä aikaa, koska yhtenäistä leikkitilaa ei ole riittävästi.

Alakouluikäiset sisarukset viihtyvät hyvin yhdessä ja kavereitakin käy usein leikkimässä. Lapsiparvi leluineen hakeutuu kuitenkin aina kodin muihin tiloihin ja lastenhuoneet ovat lähes käyttämättöminä. Asiakkaani oli miettinyt, että huoneiden välinen väliseinä poistetaan kokonaan ja tehdään yksi reilumman kokoinen lastenhuone.

Minunkin perheeseeni kuuluu kolme alakoululaista ja kokemuksesta tiedän, että lasten tarpeet muuttuvat nopeasti kasvun myötä. Isommaksi tultuaan he voivat kaivata myös privaattiaikaa yksin tai omien ystäviensä kanssa. Oma sisar/veli voi alkaa jatkuvalla läsnäolollaan ärsyttää.

Ehdotin asiakkaalleni, että tehdään lastenhuoneista mahdollisimman muunneltavia, jotka palvelevat myös pidemmällä aikavälillä ilman suuria remonttitarpeita.

Tilasuunnitelmassani lastenhuoneiden väliseinää ei poisteta kokonaan, vaan seinään puhkaistaan aukko ja tilanjakajaksi tehdään liukuovet.

Liukuovien ollessa avoinna yhtenäistä lattiapinta-alaa on käytettävissä enemmän leikkimistä ja seurustelua varten. Tila myös vaikuttaa suuremmalta kun huoneessa näkee pidemmälle ennen kuin seinä nousee vastaan.

Ovet mahdollistavat myös oikotien siistimpään ja rauhallisempaan tunnelmaan leikkien jälkeen kun liukuovet suljetaan ja lelut jätetään ”leikkihuoneen” puolelle.

Irtokalusteilla tila jaetaan leikkimiseen ja nukkumiseen. Kerrossängyllä saadaan enemmän vapaata lattiapinta-alaa. Sängyt voi myöhemmin myös tarvittaessa irrottaa toisistaan. Lasten kasvaessa irtokalusteita voi sijoitella eri tavalla, jolloin kummallekin lapselle tulee selkeästi oma tila, kun ovet pidetään suljettuina.

lastenhuone

Liukuovimalleissa on lukemattomia erilaisia vaihtoehtoja ja niistä saa helposti persoonallisen sekä mielenkiintoisen sisustuselementin. Tilan ilme muuttuu helposti leikittelemällä väreillä ja materiaaleilla.

Laita sinäkin rohkeasti mielikuvitus lentämään tai pyydä sisustussuunnittelijalta apua.

Heräsikö kysymyksiä? Ota yhteyttä, vastaan mielelläni!

Tunnelmallista joulun odotusta!

Lisätietoja

Tarvitsetko apua kodin tai toimiston sisustussuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

4 Comments on “Sisustussuunnittelu Espoo | Muunneltava lastenhuone

Enna
4 joulukuun, 2017 at 09:44

Kiva ja käytännöllinen idea!

Vastaa
Kaisa
4 joulukuun, 2017 at 10:19

Moi Enna, kiitos kommentista. Kiva, jos sait inspiraatiota. 🙂

Vastaa
Umis
11 joulukuun, 2017 at 15:11

Hieno ja toimiva idea.

Vastaa
Kaisa
11 joulukuun, 2017 at 15:22

Moi Uma, kiitos kommentista. 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *