Close

20 lokakuun, 2020

Sisustussuunnittelu Helsinki | Paritalon pintamateriaalisuunnitelma

Kaisa Kallatsa

Pintamateriaalisuunnitelma on yksi tärkeimmistä asioista remontin toteutuksen sujuvuuden kannalta. Asiakasperheeni hankki uudeksi kodikseen Helsingistä paritaloasunnon, joka vaati kattavaa remonttia. Sain olla mukana remontin suunnittelussa ja tämän jutun keskiössä on pintamateriaalisuunnitelma, vaikka tilasuunnittelu oli myös tärkeä vaihe.

pintamateriaalisuunnitelma

Tiloja haluttiin yhtenäistää niin, että keittiöstä, ruokailutilasta ja olohuoneesta tulisi toimiva ja avara tila perheen oleskeluun. Seiniä kaatui ja muun muassa keittiö löysi uuden paikan.

Asiakkaani toivoivat, että otan myös huomioon lapsiperheen erityistarpeet pintamateriaalien valinnassa. Helppohoitoisuus oli yksi tärkeimmistä kriteereistä.

Projektissa kaikki lähti siis liikkeelle tilasuunnittelusta, mutta sen jälkeen alkoi pintamateriaalien suunnittelu. Perheen toiveena oli maanläheinen ja rauhallinen yleisilme ripauksella kontrastia sekä graafisia kuvioita. Vaikka neutraalit sävyt olivat pääasiallisena toiveena, niin sisustuksesta ei haluttu missään nimessä tylsää.

Ratkaisuna oli yhdistää erilaisia neutraalin väripaletin materiaaleja sopivilla sävyeroilla. Olohuoneeseen ja ruokailutilaan valikoitui tumma tammiparketti, keittiöön ja eteiseen vaaleanharmaa hexagon-laatta. Nämä kaksi materiaalia yhdistettiin kauniisti laatan muotoja mukaillen.

Portaikkoihin asennettiin miellyttävä ja ylellinen kokolattiamatto. Villamatto hylkii likaa, tuntuu jalan alla miellyttävältä ja rauhoittaa myös korkeiden tilojen äänimaailmaa akustoimalla tehokkaasti. Villamatto on myös turvallinen ja vähentää liukastumisvaaraa portaikossa. Käsijohteisiin asennettiin LED-valaistus antamaan lisävaloa.

Pintamateriaalisuunnitelma kattoi myös märkätilat. Kylpyhuoneiden lattioissa ja seinissä käytettiin keraamisia laattoja. Neutraalia väripalettia elävöitettiin käyttämällä erikokoisia laattoja ja ladontoja. Näin saatiin rauhoittava ja lämmin tunnelma, jossa silmälle on kuitenkin ”jippoja” joihin tarttua. Kokonaisuus on yhtenäinen ja mielenkiintoinen.

Asiakasperheeni kommentoi remontin valmistuttua, että uudistetut tilat ja pintamateriaalit toimivat loistavasti lapsiperheen vauhdikkaassa arjessa. Tarkasti sisustussuunnitelmaan dokumentoidut pintamateriaalitiedot helpottivat myös remontin läpivientiä. Etua oli sekä asiakkaalle, että remontin toteuttaneelle urakoitsijalle.

Tässä muutamia kuvia kohteesta remontin jälkeen, joka toteutettiin tekemäni pintamateriaalisuunnitelman pohjalta.

pintamateriaalisuunnitelma
Parketin ja lattialaatan kaunis yhdistelmä
pintamateriaalisuunnitelma
Pienen WC:n lattiassa graafisia kuvioita
pintamateriaalisuunnitelma
Lattialaatta ja kokolattiamatto sointuvat yhteen
portaikko
Portaissa kokolattiamatto
pintamateriaalisuunnitelma
pintamateriaalisuunnitelma
Kodinhoitohuoneessa ajatonta marmorikuvioista laattaa
pintamateriaalisuunnitelma
Neutraaleja sävyjä ja erilaisia ladontoja pesuhuoneessa
pintamateriaalisuunnitelma

Oletko sinä neutraalin väripaletin ystävä vai kaipaatko reippaampaa värien käyttöä? Onko sinulla suosikkimateriaaleja?

Ota yhteyttä, jos suunnittelet remonttia ja kaipaat apua remontin suunnitteluun!

Lisätietoja

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Olen suunnitellut lukuisia erilaisia kohteita ja porfolioni on esillä esimerkiksi Pinterestissä. Klikkaa tästä ja pääset näkemään kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *