Close

20 lokakuun, 2020

Blogi | Case: paritalon pintamateriaalisuunnitelma

Kaisa Kallatsa

Asiakasperheeni hankki uudeksi kodikseen paritaloasunnon, joka vaati kattavaa remonttia. Sain olla mukana remontin suunnittelussa ja tämän jutun keskiössä on pintamateriaalisuunnitelma.

Sisustusblogi

Tiloja haluttiin yhtenäistää niin, että keittiöstä, ruokailutilasta ja olohuoneesta tulisi toimiva ja avara tila perheen oleskeluun. Seiniä kaatui ja keittiö löysi uuden paikan.

Projektissa kaikki lähti siis liikkeelle tilasuunnittelusta, mutta sen jälkeen alkoi pintamateriaalien suunnittelu. Perheen toiveena oli maanläheinen ja rauhallinen yleisilme ripauksella kontrastia sekä graafisia kuvioita. Vaikka neutraalit sävyt olivat pääasiallisena toiveena, niin sisustuksesta ei haluttu missään nimessä tylsää.

Ratkaisuna oli yhdistää erilaisia neutraalin väripaletin materiaaleja sopivilla sävyeroilla. Olohuoneeseen ja ruokailutilaan valikoitui tumma tammiparketti, keittiöön ja eteiseen vaaleanharmaa hexagon-laatta. Nämä kaksi materiaalia yhdistettiin kauniisti laatan muotoja mukaillen.

Portaikkoihin asennettiin miellyttävä ja ylellinen kokolattiamatto. Villamatto hylkii likaa, tuntuu jalan alla miellyttävältä ja rauhoittaa myös korkeiden tilojen äänimaailmaa akustoimalla tehokkaasti.

Märkätiloissa käytettiin keraamisia laattoja. Neutraalia väripalettia elävöitettiin käyttämällä erikokoisia laattoja ja ladontoja. Näin saatiin rauhoittava ja lämmin tunnelma, jossa silmälle on kuitenkin ”jippoja” joihin tarttua.

Parketin ja lattialaatan kaunis yhdistelmä
Pienen WC:n lattiassa graafisia kuvioita
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Lattialaatta ja kokolattiamatto sointuvat yhteen
Portaissa kokolattiamatto
Kodinhoitohuoneessa ajatonta marmorikuvioista laattaa
Neutraaleja sävyjä ja erilaisia ladontoja pesuhuoneessa

Oletko sinä neutraalin väripaletin ystävä vai kaipaatko reippaampaa värien käyttöä? Ota yhteyttä, jos kaipaat apua remontin suunnitteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.