Close

30 syyskuun, 2020

Makuuhuoneen sisustus | pehmeyttä makuuhuoneeseen

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija

Sisustussuunnittelu Kauniainen

Tällä kertaa aiheena on vanhempien makuuhuoneen sisustus Kauniaisissa sijaitsevassa huvilakaunottaressa.

Makuuhuoneen sisustus

Pääsin herkulliseen projektiin mukaan kun asiakkaani halusi remontoida yli satavuotiasta puuhuvilaansa. Kasvojenkohotuksen sai muun muassa vanhempien makuuhuone, johon toivottiin lisää pehmeyttä ja viihtyisyyttä.

Vanhempien makuuhuoneen sisustus uudistettiin pintamateriaalien ja muutamien kalusteiden vaihtamisella.

Muutosten kulmakiveksi muotoutui pehmeä kokolattiamatto ja näyttävä sängynpääty. Kokolattiamatto on 100 % villaa ja tuntuma jalan alla on ihanan ylellinen. Villa on loistava materiaali kokolattiamatoksi, sillä se hylkii luontaisesti likaa eikä ime sitä itseensä. Kokolattiamatto antaa myös talvikuukausina lisälämpöä huvilakaunottaren lattianrajaan.

Mielestäni kokolattiamattoja pelätään turhaa hankalana pintamateriaalina. Laatu ratkaisee ja autan mielelläni sopivan materiaalin valinnassa. Laadukkaasta materiaalista valmistettu matto voi olla todella pitkäikäinen ja helppo puhdistaa.

Makuuhuoneen sängynpäätyyn saatiin lisänäyttävyyttä mitoittamalla se koko seinän levyiseksi. Suunnittelin sängynpäätyyn säännöllisen ruutukuvion. Sängynpääty pehmustettiin ja verhoiltiin himmeästi hohtavalla verhoilukankaalla, joka antaa hieman ylellistä fiilistä makuuhuoneeseen. Mitat olivat sen verran yksilölliset ettei sopivaa valmista päätyä löytynyt, joten työ tilattiin mittojen mukaan verhoilijalta. Sängynpääty istuukin paikalleen kuin hansikas.

Seinät ja katto maalattiin lämpimän harmaan sävyillä, jotta tunnelmasta saatiin rauhallinen ja kotoisa, mutta tilaan tuli silti sopivasti kontrastia. Sävyt toimivat hyvänä taustana muiden sisustuselementtien värisävyille.

Kokonaisuudesta tuli harmoninen ja rauhallinen. Huoneen akustiikka muuttui myös miellyttävämmäksi kun pehmeät pinnat poistavat kaikua. Makuuhuoneessa kannattaakin suosia muhkeita materiaaleja, jos akuustiikassa on parantamisen varaa. Paljain jaloin on miellyttävä tassutella kokolattiamatolla ja sängynpäädyn verhoilukangas elää erilaisessa valaistuksessa tuoden personallista ja ylellistä ilmettä.

Makuuhuoneen sisustus
Makuuhuoneen sisustus
Makuuhuoneen sisustus

Toivottavasti tästä artikkelista oli sinulle hyötyä.

Kaipaatko omaan makuuhuoneeseen uudistusta tai tunnelman muutosta? Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Lisätietoja

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden. Autan mielelläni sekä isoissa että pienissä projekteissa.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua tila- tai sisustussuunnitteluun.

Olen suunnitellut satoja yksityiskoteja ja yritysten tiloja ja pääset katsomaan lisää referenssikuvia Pinterest-profiilistani. Klikkaa tästä Pinterestiin.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *