Close

3 heinäkuun, 2019

Blogi | Case: Persoonallinen allaskaluste

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Välillä käy niin, että sisustukseen ja visioon sopivia kalusteita ei löydy valmiina kaupasta. Se ei ole kuitenkaan ongelma, sillä kalusteita voi teettää toiveiden ja mittojen mukaan. Eri alojen ammattilaisilla on monenlaista osaamista ja he auttavat mielellään.

InteriorDesignerKaisaKallatsa

Sain mielenkiintoisen toimeksiannon suunnitella asiakkaani aulatilaan vesipisteen. Säätiö toimii entisessä tehdasrakennuksessa Helsingin Vallilassa ja asiakas toivoi, että lopputulos ei ole liian siloiteltu tai moderni, haluttiin jotain erilaista. Miljööseen sopii loistavasti rouhea ja industrialhenkinen kalustekokonaisuus.

Totesin heti alkumetreillä, että haluttua tyyliä ei helposti löydy kaupan hyllyltä, joten käännyin taitavien käsityöläisten puoleen.

Puuseppä rakensi tekemieni mittapiirustusten mukaan männystä allaskalusteen, joka petsattiin halutun sävyiseksi. Halusin kalusteeseen kettingistä tehdyt vetimet ja jalat. Etsinnöistä huolimatta en löytänyt mieleisiä valmiina kaupasta, mutta taitava metalliseppä sai visiosta heti kiinni. Hän hitsasi eri paksuisista kettingeistä juuri toivotunlaiset vetimet ja jalat, jotka maalattiin mustaksi. Kalusteeseen yhdistettiin vielä Woodion puukomposiittiallas ja Oraksen kosketusvapaa hana. Tässä muutamia kuvia lopputuloksesta.

Interior Designer Kaisa Kallatsa
Vetimet kettingistä
Interior Designer Kaisa Kallatsa
Interior Designer Kaisa Kallatsa
Allaskalusteen jalat tehtiin myös paksusta kettingistä.

Ihan mahtavaa, että välillä pääsee irrottelemaan vähän erilaisilla ratkaisuilla. Pyrin tekemään kaikista suunnittelukohteista persoonallisia ja yksilöllisiä. Asiakas asettaa rajat, mutta otan myös huomioon olemassa olevan arkkitehtuurin, rakennusaikakauden ja tyylin. Inspiroidun kaikesta erikoisesta. Instagram-tililleni kerään erilaisista paikoista otettuja kuvia ja niistä saa käsityksen mihin kaikkeen kiinnitän huomiota eri paikoissa liikkuessani.

Interior Designer Kaisa Kallatsa

Suunnittelen erittäin mielelläni myös persoonallisempia ratkaisuja, joita ei valmiina kaupasta löydy. Teen kalusteista mittapiirustukset, määrittelen materiaalit, värisävyt sekä muut yksityiskohdat. Teen tarvittaessa myös 3D-mallinnokset, jotta toteuttajien kanssa on helppo aloittaa keskustelu ja pyytää tarjouksia.

Ota yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.