Close

3 heinäkuun, 2019

Sisustussuunnittelu Helsinki | Persoonallinen allaskaluste

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Aiheena tällä kertaa persoonallinen allaskaluste, jonka suunnittelin Helsinkiläiseen asiakaskohteeseen.

Välillä käy niin, että sisustukseen ja visioon sopivia kalusteita ei löydy valmiina kaupasta. Se ei ole kuitenkaan ongelma, sillä kalusteita voi teettää toiveiden ja mittojen mukaan. Eri alojen ammattilaisilla on monenlaista osaamista ja he auttavat mielellään.

InteriorDesignerKaisaKallatsa

Sain mielenkiintoisen toimeksiannon suunnitella asiakkaani aulatilaan vesipisteen. Säätiö toimii entisessä tehdasrakennuksessa Helsingin Vallilassa ja asiakas toivoi, että lopputulos ei ole liian siloiteltu tai moderni, vaan nyt haluttiin jotain erilaista. Miljööseen sopii loistavasti rouhea ja industrialhenkinen kalustekokonaisuus.

Tila inspiroi suunnittelemaan kalusteen, joka ei ole liian siloiteltu ja tehdasvalmisteisen näköinen. Sain vision, että kalusteessa saisi näkyä käsityöläisyyden jälki ja yksityiskohdat olisivat hieman veistoksellisia ja mielikuvituksellisia.

Totesin heti alkumetreillä, että haluttua tyyliä ei helposti löydy kaupan hyllyltä, joten käännyin taitavien käsityöläisten puoleen.

Allaskaluste valmistettiin tekemieni mittapiirustusten mukaan männystä. Allaskaluste petsattiin halutun sävyiseksi. Halusin kalusteeseen kettingistä tehdyt vetimet ja jalat. Etsinnöistä huolimatta en löytänyt mieleisiä valmiina kaupasta, mutta taitava metalliseppä sai visiosta heti kiinni. Hän hitsasi eri paksuisista kettingeistä juuri toivotunlaiset vetimet ja jalat, jotka maalattiin mustaksi. Kalusteeseen yhdistettiin vielä Woodion puukomposiittiallas ja Oraksen kosketusvapaa hana. Tässä muutamia kuvia lopputuloksesta.

allaskaluste
Vetimet kettingistä
allaskaluste
allaskaluste
Allaskalusteen jalat tehtiin myös paksusta kettingistä.

Ihan mahtavaa, että välillä pääsee irrottelemaan vähän erilaisilla ratkaisuilla. Pyrin tekemään kaikista suunnittelukohteista persoonallisia ja yksilöllisiä. Asiakas asettaa rajat, mutta otan myös huomioon olemassa olevan arkkitehtuurin, rakennusaikakauden ja tyylin. Inspiroidun kaikesta erikoisesta. Instagram-tililleni kerään erilaisista paikoista otettuja kuvia ja niistä saa käsityksen mihin kaikkeen kiinnitän huomiota eri paikoissa liikkuessani.

allaskaluste

Suunnittelen erittäin mielelläni myös persoonallisempia ratkaisuja, joita ei valmiina kaupasta löydy. Teen kalusteista mittapiirustukset, määrittelen materiaalit, värisävyt sekä muut yksityiskohdat. Teen tarvittaessa myös 3D-mallinnokset, jotta toteuttajien kanssa on helppo aloittaa keskustelu ja pyytää tarjouksia.

Lisätietoja

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *