Close

7 huhtikuun, 2023

Sisustussuunnittelu Espoo | Uudiskohteen pintamateriaalit

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Uuden omakotitalon rakentaminen on mittava projekti, jossa tulee tehdä paljon valintoja. Pelkästään talon sisustuksen pintamateriaalit on laaja kokonaisuus ja autan tämän tyyppisissä projekteissa erittäin mielelläni. Sisustuksen ja pintamateriaalien suunnittelu on inspiroivaa kun voi lähteä tyhjältä pöydältä.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Sain olla mukana Espooseen rakennettavan omakotitalon rakennusprojektissa. Asiakkaani kaipasivat apua erityisesti pintamateriaalien, kiintokalusteiden ja valaistuksen suunnitteluun. Tällä kertaa keskityn enemmän pintamateriaalien suunnitteluun.

Perheeen toiveena oli, että sisustuksen yleisilme on harmoniassa talon modernin arkkitehtuurin kanssa. Asiakkaiden uuteen kotiin haluttiin lämmintä ja kotoisaa tunnelmaa, vaikka värimaailma haluttiin pitää vaaleana. Pintamateriaaleilta toivottiin ajattomuutta ja kestävyyttä, jotka palvelisivat vuodesta toiseen.

Pääsin projektiin mukaan varsin aikaisessa vaiheessa ja sen ansiosta pystyin kommentoimaan vielä sähkö- ja valaistussuunnitelmaakin. Suunnitelmiin tehtiin pieniä muutoksia, jotta valaistuksella voitiin korostaa pintamateriaaleja ja saada niistä parhaat puolet esiin. Valo herättää värit ja erilaiset pinnat eloon.

Materiaalipaletti alkoi rakentua luonnonmateriaaleista. Tammiparketti, keraamiset laatat ja hartsipinnoite valikoituivat isojen pintojen materiaaleiksi. Seinät maalattiin. Puinen rimakatto, kokolattiamatto ja hiekkaefektimaali tuovat lämpöä ja pientä tvistiä rauhalliseen yleisilmeeseen.

Värimaailma on vaalean harmoninen ja se toimii rauhallisena taustana kalusteille, tekstiileille ja muille sisustuselemeneteille. Asukkaat voivat rakentaa sisustusta eteenpäin omien persoonallisten mieltymysten pohjalta varsin vapaasti, sillä tausta on neutraali. Värikkäille tekstiileille, tauluille ja muille sisustuselementeille on jätetty tilaa eikä mikään dominoi liikaa. Sisustus voi elää ja vaihtua vuodenaikojen ja vaihtelunhalun mukaan.

Tässä kurkistus talossa käytettäviin pintamateriaaleihin.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Keittiön pintamateriaalit.
Keittiön pöytätasot ja tammiparketti.
Keittiö
Skandinaavisen vaalea keittiö.
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Portaikon tammiaskelmissa on LED-valaistus.
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Eteisen pintamateriaalit.
Eteisen lattialaatat ja hiekkaefektimaali.
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Pesuhuoneen pintamateriaalit.
Kylpyhuone.
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Saunan pintamateriaalit.
Sauna.
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Kylpyhuoneen pintamateriaalit.
Kylpyhuoneen rimakatto ja keraamiset seinälaatat.
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Kylpyhuoneen pintamateriaalit.
Pienen kylpyhuoneen hartsipinnoite.
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Makuuhuoneen pintamateriaalit.
Master bedroomin kokolattiamatto.
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Makuuhuoneen pintamateriaalit.
Master bedroomin hiekkaefektimaali ja kokolattiamatto.

Toivottavasti tästä projektikuvauksesta on sinulle hyötyä.

Lisätietoja

Suunnitteletko rakentamista, remontointia tai sisustusprojektia? Ota yhteyttä, jos tarvitset apua suunnittelussa ja valitaan juuri sinun projektiisi sopivat pintamateriaalit. Sisustussuunnittelija kannattaa pyytää mukaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Olen ollut mukana monenlaisissa projekteissa ja laajempi portfolioni löytyy Pinterestistä. Pääset katsomaan lisää erilaisten kohteiden kuvia täältä.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *