Close

25 lokakuun, 2019

Sisustussuunnittelu Kauniainen | Walk-in closet

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Walk-in closet on hyvin toteutettuna arkipäivän pientä luksusta. Makuuhuoneen yhteydessä olevaan walk-in closetiin on ihanaa mennä aamulla valitsemaan asunsa ja pukeutua. Vaatteille, kengille ja koruille on oma paikka ja kaikki on kauniisti esillä. Tilaa on sopivasti sekä pukeutumista että vaatesäilytystä varten.

Juuri tällainen toive oli myös Kauniaisissa asuvalla asiakkaillani. He asuvat viehättävässä vanhassa 1800-luvun lopulla rakennetussa talossa ja he kaipasivat kunnollista tilaa kahden aikuisen vaatteiden ja asusteiden säilytystä sekä pukeutumista varten. Suunnittelin heille kustomoidun walk-in closetin, jossa otettiin erilaiset säilytystarpeet huomioon.

walk-in closet

Walk-in closet oli tarkoitus sijoittaa talon toiseen kerrokseen vanhempien makuuhuoneen yhteyteen. Tilassa on vino katto, joten ainoa tapa ottaa kaikki kuutiot tehokkaaseen käyttöön oli suunnitella kaapisto millilleen kustomoidusti. Suunnittelin toiminnallisuudet, visuaalisen ilmeen ja materiaalit. Materiaaleina käytettiin tummaksi petsattua tammea, kuparia, lasia ja nahkaa. Kaapisto valaistiin runkoon upotetuilla LED-nauhoilla. Kaapistoon on mietitty erilaisille tavaroille omat paikkansa. Hyllyt, tangot, vetolaatikot ja lokerikot pitävät vaatteet, kravatit, korut ja kengät järjestyksessä. Tavarat ovat myös kauniisti esillä.

Walk-in closet toteutettiin käsityönä Kirkkonummella taitavan puusepän toimesta.

Pyysin tekemieni mittapiirustusten ja 3D-kuvien avulla tarjoukset puusepiltä sekä autoin asiakasta päätösten teossa. Organisoin tarkistusmittauksen puusepän kanssa kohteessa, jonka jälkeen hiottiin vielä yksityiskohtia yhdessä. Vuoropuhelu puusepän kanssa jatkui myös rakentamisen aikana. Yhteistyö eri alojen ammattilaisten kanssa on todella antoisaa.

Lopputulos on viimeistelty ja kaunis. Ihailen käsityöläisten rautaista ammattitaitoa ja innovointikykyä. Tila viimeisteltiin ylellisellä kokolattiamatolla sekä rahilla.

Valaistus on säädettävissä erilaisiin tilanteisiin sopivaksi ja huone säilyi ilmavana, vaikka säilytystilaa on huima määrä lattiasta kattoon. Nyt koko tila on tehokkaassa käytössä, kaikille tavaroille on oma paikkansa ja siisteys on helppo ylläpitää.

Tässä muutamia kuvia kaapistosta. Katon vinot linjat vaativat millintarkkaa työtä, jotta kaluste saatiin sopimaan kuin hansikas.

walk-in closet

Tämä oli todella mukava projekti ja toteutus sujui jouhevasti. Asiakas on lopputulokseen tyytyväinen.

Lisätietoja

Olen suunnitellut satoja erilaisia kohteita. Olen tallentanut referenssikuvia myös Pinterest-sivulleni, käy katsomassa. Sivulle pääset tästä linkistä. Verkostossani on myös taitavia ja luotettavia ammattilaisia erilaisiin toteutuksiin.

Ota yhteyttä, jos tarvitset apua tila- tai sisustussuunnittelussa.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *