Close

18 huhtikuun, 2022

Sisustussuunnittelijan haastattelu: Kylpyhuoneremontti 1970- ja 1980 -luvun taloissa

Kaisa Kallatsa

Kylpyhuoneremontti on yksi yleisimmistä suunnittelutöistä tällä hetkellä. Niitä on yleensä minunkin työpöydällä koko ajan.

Taloyhtiömaailmaan suunnattu Kiinteistöposti-lehti pyysi sisustussuunnittelijan kokemuksia ja näkemyksiä 1970- ja 1980 -luvun taloissa tehtäviin kylpyhuoneremontteihin. Vietin mukavan juttutuokion toimittajan kanssa ja vastailin hänen kysymyksiin.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Kylpyhuoneremontti.

Kiinteistöpostin julkaisun 2/2022 teemana oli myös putkiremontit ja niitä käsiteltiin antamassani haastattelussa.

Kerroin oman työkokemuksen pohjalta minkälainen lähtötilanne usein on pääkaupunkiseudun 1970- ja 1980-luvun talojen kylpyhuoneissa remonttia suunniteltaessa ja miten prosessi etenee. Sivusimme tietysti myös käytännöllisyyteen ja tyyleihin liittyviä asioita.

Asumisen tarpeet ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa. 1970- ja 1980-luvun talojen kylpyhuoneet ja muutkin tilat voivat nykypäivänä tuntua epäkäytännöllisiltä.

Jutun ydin oli, että putkiremonttiin valmistautuessa kannattaa miettiä sisustustoiveita laajemminkin. Ison linjasaneerauksen yhteydessä on hyvä hetki remontoida huoneistoa muiltakin osin vastaamaan omia nykyisiä tarpeita. Kenties keittiö on jo elinkaarensa loppupäässä tai tilaratkaisut voisivat toimia pienillä muutoksilla paremmin. Hyvin usein koko huoneisto remontoidaan yhdellä kertaa.

Yksi tärkeimmistä asioista kodissa on riittävä ja tunnelman mukaan muunneltava valaistus ja sitäkin haastattelussa sivuttiin. Kylpyhuoneissakin on mahdollista toteuttaa hyvin erilaisia valaistusratkaisuja.

Pintamateriaalivalikoimat ovat valtavia ja sinun ei välttämättä tarvitse tyytyä urakoitsija antamaan valikoimaan vaan halutessasi jotain persoonallisempaa voit tehdä valinnat itsenäisesti. Tässä sisustussuunnittelija voi auttaa, jos laajat materiaalivalikoimat tuskastuttavat.

Hyvin suunniteltu ja silmää miellyttävä koti tekee arjesta parempaa ja on hyvä investointi vuosikymmeniksi eteenpäin. Kannattaa siis panostaa suunnitteluun, vaikka elämä remontin lähestyessä voikin olla hektistä.

Pääset lukemaan koko Kiinteistöpostin artikkelin täältä (näköislehden sivut 29-33).

Asutko 1970- tai 1980-luvun talossa ja alkaako kylpyhuoneremontti tai putkiremontti olla ajankohtainen? Kaipaako kylpyhuoneesi muista syistä remonttia? Toivottavasti tästä jutusta oli sinulle hyötyä ja sait inspiraatiota oman remontin suunnitteluun.

Ota yhteyttä, jos tarvitseet apua suunnittelussa ja jutellaan lisää.

Lisätietoja

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *