Close

15 maaliskuun, 2019

Blogi | Huonekalujen uudelleenverhoilu

KaisaKallatsaSisustussuunnittelija

Arvostan todella paljon eri alojen käsityöläisiä ja yhteistyö heidän kanssaan on inspiroivaa. Tällä kertaa nostan esille huonekalujen verhoilijat, joiden käsissä kalusteet voivat saada uuden elämän.

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Uutta sisustussuunnitelmaa aloittaessani kartoitan aina olemassa olevat huonekalut ja selvitän mitkä niistä halutaan säilyttää. Uusi kokonaisuus rakennetaan vanhojen kalusteiden ympärille. Usein asiakkaillani on vanhoja nojatuoleja ja sohvia, joista he pitävät, mutta ne halutaan vaihtaa, koska ilme on kulahtanut. Uudelleenverhoilu on varteenotettava vaihtoehto, jos runko on hyvässä kunnossa.

Yhdistämällä vanhoja ja uusia huonekaluja saadaan kerroksellinen kokonaisuus ja se on monesti paljon mielenkiintoisempi kuin pakasta vedetyistä kalusteista rakennettu sisustus.

Uudella verhoilulla huonekalulle saadaan uusi, persoonallinen ja muuhun sisustukseen sopiva ulkoasu. Verhoilukankaan valinta on hauskaa ja autan siinä erittäin mielelläni. Kangasta valitessa voi leikitellä rajattomasti. Verhoilukangas voi olla kalusteen aikakautta henkivä tai täysin uudenlainen ja yllättävä, jolloin huonekalusta saadaan mielenkiintoinen katseenvangitsija.

Olemassa olevan tai käytettynä hankitun kalusteen uudelleenverhoilu on ekologinen päätös, joka antaa myös työtä käsityöalan ammattilaisille.

Tässä yksi esimerkki nojatuolista, joka sai uuden pirteän ilmeen ja toimii uudelleenverhoiltuna kodin katseenvangitsijana. Verhoilun yhteydessä kunnostettiin myös pehmusteet ja jousitus. Puisissa osissa oleva patina antaa vain viehättävää charmia.

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa
Verhoilukankaalla on väliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.