Close

15 maaliskuun, 2019

Sisustussuunnittelijan vinkit | Huonekalujen uudelleenverhoilu

KaisaKallatsaSisustussuunnittelija

Tällä kertaa aiheena on huonekalujen uudelleenverhoilu.

Arvostan todella paljon eri alojen käsityöläisiä ja yhteistyö heidän kanssaan on inspiroivaa. Tällä kertaa nostan esille huonekalujen verhoilijat, joiden käsissä kalusteet voivat saada uuden elämän.

huonekalujen uudelleenverhoilu

Ekologisuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeitä arvojani ja käytän mielelläni projekteissa vanhoja kalusteita, jotka uudistamalla toimivat vielä vuosia.

Uutta sisustussuunnitelmaa aloittaessani kartoitan aina olemassa olevat huonekalut ja selvitän mitkä niistä halutaan säilyttää. Uusi kokonaisuus rakennetaan mahdollisuuksien mukaan vanhojen kalusteiden ympärille. Usein asiakkaillani on vanhoja nojatuoleja ja sohvia, joista he pitävät, mutta ne halutaan vaihtaa, koska ilme on kulahtanut. Huonekalujen uudelleenverhoilu on varteenotettava vaihtoehto, jos runko on hyvässä kunnossa. Joissakin tapauksissa myös runko voidaan korjata, eli senkään huono kunto ei aina ole esteenä.

Yhdistämällä vanhoja ja uusia huonekaluja saadaan kerroksellinen kokonaisuus ja se on monesti paljon mielenkiintoisempi kuin pakasta vedetyistä kalusteista rakennettu sisustus.

Uudella verhoilulla huonekalulle saadaan uusi, persoonallinen ja muuhun sisustukseen sopiva ulkoasu. Verhoilukankaan valinta on hauskaa ja autan siinä erittäin mielelläni. Kangasta valitessa voi leikitellä rajattomasti. Verhoilukangas voi olla kalusteen aikakautta henkivä tai täysin uudenlainen ja yllättävä, jolloin huonekalusta saadaan mielenkiintoinen katseenvangitsija huoneeseen.

Olemassa olevan tai käytettynä hankitun kalusteen uudelleenverhoilu on ekologinen päätös, joka antaa myös työtä käsityöalan ammattilaisille. Heiltä saa loistavaa ja ammattitaitoista palvelua.

Tässä yksi esimerkki nojatuolista, joka sai uuden pirteän ilmeen ja toimii uudelleenverhoiltuna kodin katseenvangitsijana. Verhoilun yhteydessä kunnostettiin myös pehmusteet ja jousitus. Puisissa osissa oleva patina antaa vain viehättävää charmia.

huonekalujen uudelleenverhoilu
Verhoilukankaalla on väliä.

Onko sinulla suunnitelmissa olemassa olevien huonekalujen uudelleenverhoilu? Autan mielelläni verhoilukankaan valinnassa ja ammattitaitoisen verhoilijan löytämisessä.

Lisätietoja

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Olen suunnitellut lukuisia erilaisia kohteita ja porfolioni on esillä esimerkiksi Pinterestissä. Klikkaa tästä ja pääset näkemään kuvia erilaisista toteutuksista.

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua tila- tai sisustussuunnitteluun.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *