Close

1 toukokuun, 2019

Blogi | Case: Industrialhenkinen kylpyhuone

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija
SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Sain olla mukana suunnittelemassa Espoolaisen paritaloasunnon kylpyhuoneremonttia. Kylpyhuone ja sauna sijaitsevat asunnon kellarikerroksessa, joka remontoitiin täysin lattiasta kattoon. Remontin laajuuden vuoksi oli järkevää myös tarkastella tilan toimivuutta uudestaan ja tehdä parannuksia, jotta kylpyhuone palvelisi perheen tarpeita mahdollisimman hyvin. Todettiin, että on järkevää lohkaista kylpyhuoneen vieressä olevasta vaatehuoneesta osa WC-tilaa varten. Näin saatiin vapautettua lisätilaa pesutiloille. Suihkunurkkaukseen rakennettiin upotetut hyllyt pesuaineille ja valaistus suunniteltiin kokonaan uudelleen.

Kylpyhuoneeseen toivottiin industrialhenkeä, särmää ja kontrastia. Saunaan toivottiin hämyistä tunnelmaa, jossa on hyvä rentoutua ruuhkavuosien keskellä.

Toivottu tunnelma luotiin yhdistämällä sekä mattapintaisia että kiiltäviä materiaaleja. Lattia ja seinät laatoitettiin, kattoon valittiin musta sormipaneeli. Vesikalusteiden materiaaliksi valikoitui musta kromi. Kylpyhuone täydennettiin sopivan industrialhenkisillä kiintokalusteilla.

Osa saunan seinistä rakennettiin lasista, jotta tilaan saatiin lisää tilan tuntua. Kattoon asennettiin samaa mustaa sormipaneelia kuin kylphyoneeseen, seiniin valittiin mustaksi käsiteltyä paneelia ja lauteet rakennettiin radiatamännystä.

Kiiltävää ja mattapintaa
Mustaa kromia
Upotetut ja valaistut seinähyllyt

2 Comments on “Blogi | Case: Industrialhenkinen kylpyhuone

Reijo
1 toukokuun, 2019 at 18:56

Tervehdys Kaisa.Meillä alkaa kylppäriremppa,en tiedä vielä aloitusaikaa(taloyhtiön kohde).Tarvittaisiin varmaan ammattiapua suunnittelussa.Tehtäisiin muutokset pienellä budjetilla,eläkeläisiä kun ollaan.Olis kiva saada apua sinulta

Vastaa
Kaisa
2 toukokuun, 2019 at 05:52

Hei Reijo,
kiitos viestistä, autan mielelläni. Lähetän sinulle sähköpostia, niin voidaan jatkaa keskustelua sitä kautta. 🙂
t. Kaisa

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.