Close

28 joulukuun, 2022

Blogi | Kiitos vuosi 2022!

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija

Taas on se hetki kun on laitettava kulunut vuosi pakettiin. Vuosi 2022 oli kiireinen ja vaihteleva, se vierähti todella nopeasti monipuolisten sisustusprojektien parissa.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Juuri nyt päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus. Parasta oli kohtaamiset upeiden ihmisten kanssa erilaisissa yhteyksissä. Asiakastöissä, yhteistyökuvioissa, kuvataideopinnoissa jne. Kohtasin paljon uusia ihmisiä, mutta oli ilo jatkaa sisustusprojekteja myös tuttujen asiakkaiden kanssa. Joidenkin kanssa toteutettiin jo kolmas projekti yhdessä.

Vuoteen mahtui monenlaisia sisustusprojekteja monenlaisiin kohteisiin. Toimitiloja, yksityiskoteja, uudiskohteita, vanhoja talokaunottaria ja kaikkea siltä väliltä.

Asiakkkaiden erilaiset sisustustyylit ja makumieltymykset pitivät mielen virkeänä. Välillä tehtiin viileän vaaleaa skandinaavista minimalismia, välillä irroteltiin rohkeilla väreillä ja muodoilla. On ihan mahtavaa heittää erilainen hattu päähän jokaisessa uudessa sisustusprojektissa ja etsiä uusia näkökulmia sekä ideoita.

Remontteja luottotiimin kanssa

Eniten työpöydälläni oli kokonaisvaltaisia saneeraus- ja remonttisuunnitelmia, moniin sisältyi myös täyden palvelun sisustussuunnitelma ja sen toteutus. Vuoden aikana tuli suunniteltua paljon keittiöitä, kylpyhuoneita, saunoja ja kodinhoitohuoneita oleskelutilojen lisäksi. Hetkittäin sain pidellä todella monia lankoja käsissä, mutta projektien onnistumisen kulmakivi on luotettavat yhteistyökumppanit. Toteutimme luottotiimin kanssa monia hienoja projekteja alusta loppuun. Joissakin kohteissa tehtiin mittavia tilamuutoksia ja seinää kaatui, uusia rakennettiin, jotkut kohteet uudistettiin pienemmillä muutoksilla. Remontin jälkeen kohteet saivat uudet kalusteet, valaistuksen ja tekstiilit. Kiitos myös tavarantoimittajille kuluneesta vuodesta. Vuoden aikana suunnittelin paljon myös mittatilauskalusteita ja haluan kiittää puuseppiä niiden toteuttamisesta.

Yhteistyö taidemaalarin kanssa

Vuoden aikana sain tehdä mielenkiintoisen yhteistyön taidemaalarin kanssa. Erääseen asiakaskohteeseen tarvittiin lisäakustointia ja se toteutettiin akustiikkataiteella. Paul Laane maalasi tilaustyönä kolme teosta sisältävän kokonaisuuden, joka istuu sisustukseen saumattomasti. Lopputulos oli upea, voit lukea lisää projektista täältä.

Musiikkistudion suunnittelu

Vuosi 2022 toi myös hienon mahdollisuuden täysin uudenlaisen tilan suunnitteluun. Musiikkialan yritys tarvitsi uudet toimitilat ja sain olla mukana ihan alusta saakka luomassa tilakonseptia, jonka pohjalta uusi tila etsittiin. Uuteen toimitilaan tarvittiin toimiston lisäksi musiikkistudio. Oli ilo tarttua uudenlaiseen haasteeseen ja perehtyä akustiikkaan sekä muihin musiikkistudion erityispiirteisiin. Ihan huikea projekti! Voit lukea siitä lisää täältä.

Jatkuvaa kehittymistä

Sisustussuunnittelijan työ vaatii jatkuvaa kehittymistä ja keräsin vuoden aikana uutta tietoa erilaisista ammattilaistapahtumista ja kursseilta. Haluan kehittää myös omaa luovaa ilmaisuani ja olen löytänyt siihen itselleni sopivan väylän klassisen kuvataiteen parissa. Vain kesällä opinnot olivat tauolla, mutta muulloin ne kulkivat luontevasti arjessani mukana. Voit lukea taideopinnoistani lisää täältä.

Vuoden 2023 näkymät

Vuoden vaihtuminen uuteen on aina innostava hetki ja odotan tulevaa vuotta 2023 avoimin mielin. Alkuvuodelle on jo tiedossa mielenkiintoisia projekteja. Työpöydälle on tulossa niin sisätiloja kuin keväällä käyttöönotettavia terassitiloja.

Jatkan itseni kehittämistä ja toivonkin, että tuleva vuosi tuo jälleen ihan uudenlaisia projekteja, joissa saan hypätä ”syvään päätyyn” ja oppia paljon uutta.

Ota yhteyttä, jos suunnitelmissasi on remontti, uuden rakentaminen tai jokin muu sisustukseen liittyvä projekti. Ravintolat, majoitustilat, kodit, toimistot, kaikki ovat tervetulleita.

Haluan toivottaa sinulle säkenöivää vuotta 2023!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.