Close

11 syyskuun, 2019

Blogi | Maison & Objet- messut

Kaisa Kallatsa Blog

On ihmeellistä kuinka paljon maiseman vaihtaminen antaa potkua luovaan työhön, tuo uusia näkökulmia, inspiraatiota ja ideoita. Palasin juuri Pariisista Maison et Objet-sisustusmessuilta katsastamasta tuoreimpia sisustustuulia. Messut kerää tuhansia näytteilleasettajia 7 halliin, joten nähtävää riittää ja tyylien kirjo on huikea.

InteriorDesignerKaisaKallatsa

Messuilla järjestetään myös Talks-sessioita eri aiheista. Kävin kuuntelemassa ranskalaisen Laura Gonzalezin haastattelun, jossa hän kertoi menestyneen uransa aikana tehdyistä projekteista. Laura on tiimeineen tehnyt huikeita sisustusprojekteja mm. Pariisilaisiin ravintoloihin ja sisustaa myös Cartierin, Christian Louboutinin sekä muiden isojen brändien myymälöitä ympäri maailman. Oli upeaa kuulla kollegan suunnitteluprosessista tiiminsä kanssa ja elämästä yrittäjänä.

Saan inspiraatiota omaan työhön myös eri taidelajeista ja tällä reissulla kävin opiskelemassa kuvataidetta Musée d’Orsayssa ja arkkitehtuuria sekä muotoilua Cité de l’architecture et du partimoinessa. Inspiroidun myös persoonallisista ja erilaisista ihmisistä. Heidän bongailu onkin Pariisissa helppoa; ei tarvitse kuin astua ulos ovesta.

Tämän hetken trendivirtauksia

Maison et Objet-messuilla näkyi paljon erilaisia tyylejä ja tunnelmia, mutta selkeitä trendejäkin on selvästi nähtävillä. Samettia näkyi edelleen paljon verhoilumateriaalina. Huonekaluissa on paljon rottinkia, kierrätyspuuta, kiillotettua messinkiä ja marmoria. Rouhea industrialtyyli, joka yhdistää metallia ja kierrätyspuuta oli näkyvästi esillä. Kalusteissa ja valaisimissa on paljon pyöreitä muotoja ja etnistä käsityöläisfiilistä. Toisaalta erilaisia graafisia kuvioitakin näkyi paljon.

Värimaailma oli enimmäkseen syksyisen murrettu ja maanläheinen. Korallin sävyjä näkyi edelleen useilla osastoilla intensiivisten palmu- ja viidakkotapettien lisäksi. Somisteina oli käytetty paljon kuiva- ja silkkikukkia, erilaisia peilejä ja patsaita.

Keraamisissa laatoissa näkyi herkullisia värisävyjä, kuvioita ja pintaefektejä.

Kare Design Suomeen

Saksalainen Kare Design avaa ensimmäisen myymälänsä Suomeen lokakuussa 2019 ja kävin katsastamassa myös heidän messuosastonsa. Kare kuvailee itseään riemukkaaksi ja erilaiseksi lifestylekonseptiksi, joka tarjoaa yksilöllisen kokoelman huonekaluja, valaisimia ja kodin sisustustuotteita.

Messujen antia on vaikea pukea kokonaan sanoiksi, joten annan tämän kuvakokoelman välittää päällimmäiset tunnelmat Euroopan sisustusvirtauksista. Mukavaa syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.