Close

11 syyskuun, 2019

Sisustussuunnittelija Pariisissa | Maison & Objet -messut

Sisustussuunnittelijan blogi

Tällä kertaa aiheena on Maison & Objet – messut Pariisissa.

On ihmeellistä kuinka paljon maiseman vaihtaminen antaa potkua luovaan työhön, tuo uusia näkökulmia, inspiraatiota ja ideoita. Palasin juuri Pariisista Maison et Objet-sisustusmessuilta katsastamasta tuoreimpia sisustustuulia. Messut kerää tuhansia näytteilleasettajia 7 halliin, joten nähtävää riittää ja tyylien kirjo on huikea.

InteriorDesignerKaisaKallatsa

Messuilla järjestetään myös Talks-sessioita eri aiheista. Kävin kuuntelemassa ranskalaisen Laura Gonzalezin haastattelun, jossa hän kertoi menestyneen uransa aikana tehdyistä projekteista. Laura on tiimeineen tehnyt huikeita sisustusprojekteja mm. Pariisilaisiin ravintoloihin ja sisustaa myös Cartierin, Christian Louboutinin sekä muiden isojen brändien myymälöitä ympäri maailman. Oli upeaa kuulla kollegan suunnitteluprosessista tiiminsä kanssa ja elämästä yrittäjänä.

Saan inspiraatiota omaan työhön myös eri taidelajeista ja tällä reissulla kävin opiskelemassa kuvataidetta Musée d’Orsayssa ja arkkitehtuuria sekä muotoilua Cité de l’architecture et du partimoinessa. Inspiroidun myös persoonallisista ja erilaisista ihmisistä. Heidän bongailu onkin Pariisissa helppoa; ei tarvitse kuin astua ulos ovesta.

Tämän hetken trendivirtauksia

Maison et Objet-messuilla näkyi paljon erilaisia tyylejä ja tunnelmia, mutta selkeitä trendejäkin on selvästi nähtävillä. Samettia näkyi edelleen paljon verhoilumateriaalina. Huonekaluissa on paljon rottinkia, kierrätyspuuta, kiillotettua messinkiä ja marmoria. Rouhea industrialtyyli, joka yhdistää metallia ja kierrätyspuuta oli näkyvästi esillä. Kalusteissa ja valaisimissa on paljon pyöreitä muotoja ja etnistä käsityöläisfiilistä. Toisaalta erilaisia graafisia kuvioitakin näkyi paljon.

Värimaailma oli enimmäkseen syksyisen murrettu ja maanläheinen. Korallin sävyjä näkyi edelleen useilla osastoilla intensiivisten palmu- ja viidakkotapettien lisäksi. Somisteina oli käytetty paljon kuiva- ja silkkikukkia, erilaisia peilejä ja patsaita.

Keraamisissa laatoissa näkyi herkullisia värisävyjä, kuvioita ja pintaefektejä.

maison & objet -messut

Kare Design Suomeen

Saksalainen Kare Design avaa ensimmäisen myymälänsä Suomeen lokakuussa 2019 ja kävin katsastamassa myös heidän messuosastonsa. Kare kuvailee itseään riemukkaaksi ja erilaiseksi lifestylekonseptiksi, joka tarjoaa yksilöllisen kokoelman huonekaluja, valaisimia ja kodin sisustustuotteita.

maison & objet -messut
maison & objet -messut
maison & objet -messut

Messujen antia on vaikea pukea kokonaan sanoiksi, joten annan tämän kuvakokoelman välittää päällimmäiset tunnelmat Euroopan sisustusvirtauksista. Mukavaa syksyä!

maison & objet -messut
maison & objet -messut
maison & objet -messut
maison & objet -messut
maison & objet -messut
maison & objet -messut
maison & objet -messut
maison & objet -messut
maison & objet -messut

Toivottavasti tämä pieni reportaasi antoi inspiraatiota. Pariisin Maison & Objet -messut ovat lempiammattilaistapahtumani ja tulen tekemään taas myöhemmin uusia messujuttuja.

===

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Olen suunnitellut lukuisia erilaisia kohteita ja porfolioni on esillä esimerkiksi Pinterestissä. Klikkaa tästä ja pääset näkemään kuvia erilaisista toteutuksista.

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua tila- tai sisustussuunnitteluun.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *