Close

21 huhtikuun, 2019

Blogi | Messuterveiset Milanosta

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

“Travel is the only thing you buy that makes you richer”

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Yksi tärkeimmistä inspiraationlähteistäni on matkustaminen ja parhaimmat reissut ovat sellaisia, joissa voin yhdistää työn ja huvin. Opin jokaisella reissulla jotain uutta, näkökulmani avartuu ja saan uusia ideoita. Kirjoitan tätä blogitekstiä Lapissa, Ylläksellä ja viime viikon olin Milanossa. Sulattelen edelleen kaikkea Italiassa näkemääni ja kokemaani, joten palataan sinne hetkeksi.

Milanossa järjestetään joka kevät Salone del Mobile -messut, jotka keräävät yhteen ajankohtaisimmat ilmiöt ja uutuudet designin saralla, mutta toisaalta esittelevät myös klassisempia vaihtoehtoja. Messut ovat laajuudessaan yksi vuoden ykköstapahtumista sisustamisen ja muotoilun alalla, sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Tänä vuonna messujen yksi isoista teemoista oli valaistus ja Euroluce esitteli huikeita valaistusratkaisuja.

Euroluce

Samaan aikaan kaupungissa on myös Milano Design Week, jonka ohjelmatarjonta on hengästyttävä. Vietin osan viikosta messuilla ja osan viikosta tutustuin Design Weekin ohjelmaan. On hauska kierrellä kaupungilla ja poiketa erilaisissa showroomeissa katsomassa mitä mielenkiintoisempia näyttelyitä. Rakastan myös museoita ja kävin tutustumassa sisustamisen historiaan Museo delle Arti Decorativessa.

Löysin tälläkin reissulla muutamia mielenkiintoisia uusia brändejä ja palasin kotiin pää täynnä ideoita. Erityisesti Eurolucen valaistusnäyttely oli inspiroiva, löysin uusia tapoja käyttää valoa sisustamisessa.

Sisustustrendejä on mielenkiintoista ”haistella” erilaisissa tapahtumissa, sillä ne kertovat paljon tästä ajasta. Trendit muuttuvat kuitenkin nopeasti ja suunnittelutyössäni pyrin tekemään aikaa kestävämpiä kokonaisuuksia, jotka ovat aidosti asiakkaani näköisiä. Trendivirtauksista voi kuitenkin poimia yksittäisiä parhaita paloja ja ammentaa inspiraatiota.

Oli ilo huomata, että ekologisuus, käsityöläisyys ja kestävä sisustaminen olivat edelleen pinnalla. Kierrätysmateriaaleista ja aidoista luonnonmateriaaleista tehtyjä tuotteita näkyi runsaasti eri käyttötarkoituksissa. Värit olivat myös näyttävästi esillä sekä Salone del Mobile -messuilla että Design Weekin showroomeilla.

Näiden matkojen aikana otan hetkeksi etäisyyttä varsinaiseen suunnittelutyöhön, mutta suunnitelmat muhivat koko ajan jossain taustalla. Usein reissusta palattuani huomaan, että työstettävänä olevat suunnitelmat ovat kypsyneet ihan huomaamatta ja ovat valmiita muutettavaksi piirustuksiksi. Nyt onkin hyvä upottaa kädet saveen täällä pohjoisen etätoimistossa ennen Helsingin Ullanlinnaan palaamista.

Tässä muutamia kuvaterveisiä Salone del Mobilesta ja Milano Design Weekin oheistapahtumista.

Euroluce
Euroluce
Euroluce

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.