Close

15 huhtikuun, 2018

Sisustussuunnittelu Espoo | Oleskelutila keittiöön

Sisustussuunnittelija

Tällä kertaa aiheena on oleskelutila, joka rakennettiin asiakkaani keittiöön.

”Hei Kaisa! Muutimme uuteen kotiin ja uudessa keittiössämme on kulmaus, jonka kalustaminen aiheuttaa päänvaivaa. Voisitko auttaa?”

Sain tämän viestin sähköpostiini ja vastasin ”tottakai!”

oleskelutila

Sovimme asiakkaan kanssa tapaamisen ja kävimme suunnittelutarpeet läpi.
Perhe oli muuttanut uuteen kotiin ja entisille kalusteille ei löytynyt luontevia paikkoja. Esimerkiksi vanha ruokapöytä oli liian iso uuteen ruokailutilaan, joten se pääsi uuteen hyvään kotiin ja etsin sopivan kokoisen pöydän tilalle. Pitkään varastossa olleet nojatuolit sitä vastoin pääsivät uudessa kodissa takaisin käyttöön uudelleenveroilun jälkeen.

Asukkaiden mielestä kaikista haastavin oli kuitenkin keittiön kulmaus, joka hoiti sillä hetkellä varaston virkaa. Tilan käyttötarkoitus oli hakusessa, koska sopivia kalusteita ei ollut löytynyt. Entinen asukas oli remontoinut keittiön vain vähän aikaa sitten ja uusiin hyväkuntoisiin kiintokalusteisiin sekä kylmälaitteisiin ei haluttu tehdä heti muutoksia. Kulmaus tulisi saada hyötykäyttöön jollain muulla keinolla.

Kartoitin perheen elämäntyyliä sekä toiveita ja sitä kautta alkoi hahmottua miten keittiö palvelisi heidän arkeaan parhaiten. Varsinaista säilytystilaa oli yllin kyllin muualla asunnossa ja vanhemmat arvostivat oleskelutilaa, jossa 2- ja 4-vuotiaat lapset voisivat viettää aikaa sillä välin kun vanhemmat tekevät ruokaa.

Puusepän valmistama mittatilauskaluste ratkaisi ongelman.

Suunnittelin tilaan sopivan kiinteän penkin, jonka sisusta toimii myös säilytystilana. Näin keittiö saa kaivatun oleskelutilan, jossa voi viettää rennosti aikaa. Lapset pääsevät itse kiipeämään penkille esimerkiksi kirjan kanssa. Vanhemmat voivat istahtaa juomaan vaikka kupposen kahvia ikkunoiden äärelle.

Keittiö

Keittiön alkuperäinen pohjapiirros

Keittiön kulmaukseen lisättiin myös valaistusta, jotta siitä tulisi houkuttelevampi ja oleskelijat näkevät lukea. Ikkunoiden alla olevat lämpöpatterit koteloitiin, mutta niille jätettiin asiaan kuuluvat ilma-aukot.

Perheen äiti harrastaa ompelua ja penkin pehmusteiden verhoilusta tuli hänelle mieluisa pieni projekti.  Pehmusteita ja tyynynpäällisiä vaihtamalla keittiöön saa aina uutta ilmettä. Kaappeihin kertyneet ylimääräiset koristetyynyt saivat myös uuden elämän.

Suunnittelun lopputuloksena syntyi

  • pohjapiirros, johon merkittiin uusi kaluste sekä valaisinten paikat
  • 3D-kuvat, jonka avulla oli helpompi hahmottaa tuleva muutos sekä tehdä tarvittavat päätökset
  • mittapiirrokset, jonka avulla penkin valmistus oli helppo tilata puusepältä.
oleskelutila

3D-mallinnos suunnitelmasta

Uusi oleskelutila palvelee koko perhettä ja arki sujuu vaivattomammin toimivissa tiloissa. Toimivuutta parantaakseen ei aina tarvitse laittaa koko asuntoa remonttiin, vaan pienetkin muutokset voivat riittää. Kannattaa hyödyntää puuseppien ammattitaitoa ja teettää mittatilauskalusteita, jos valmiita kalusteita ei löydy.

Lisätietoja

Jos olet jumissa oman kotisi toimivuuden kanssa, niin ota yhteyttä sisustussuunnittelijaan. Tässä työssä on parasta, jos voin auttaa löytämään ratkaisuja, jotka tekevät arjesta sujuvamman. Oli mahtavaa olla tässäkin projektissa mukana.

Olen suunnitellut satoja erilaisia kohteita ja referenssit löytyvät nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *