Close

26 helmikuun, 2022

Sisustussuunnittelijan vinkit | Remontoijan muistilista

Sisustussuunnittelijan blogi

Tällä kertaa blogin aiheena on remontoijan muistilista.

Minulta kysytään usein mitä asioita tulee huomioida ennen remontin käynnistämistä. Tässä avuksesi remontoijan muistilista, joka kannattaa huomioida ennen kuin remontti starttaa.

Päätös remontin toteuttajasta

Remontoijan muistilista.

Pystytkö toteuttamaan remontin itse vai tarvitsetko ulkopuolista tekijää? Kevyen pintaremontin voi tehdä itse, mutta esim. putki- ja sähkötöihin tulee palkata ammattilainen. Sama koskee myös märkätilojen muutoksia.

Remontin toteuttajan kanssa tulee sopia selkeästi työnjaosta ja projektin sisällöstä. Sisustussuunnitelema sisältää listan halutuista muutoksista ja sen pohjalta on helpompi keskustella kokonaisuudesta. Suunnitelma auttaa myös remonttifirmaa tarjouksen laatimisessa.

Muutoslupahakemus taloyhtiölle

Jos remontti tehdään taloyhtiössä, osakkaan tulee tehdä taloyhtiölle muutoslupahakemus. Muutoslupahakemukseen tulee kirjata kaikki remonttiin liittyvät asiat. Remontista kannattaa tarvittaessa keskustella teknisen isännöitsijän kanssa ja hän voi myös ohjeistaa muutoslupahakemuksen kanssa eteenpäin.

Rakennuslupa

Ennen remonttia on varmistettava tarvitaanko rakennuslupaa, eli aiheuttaako remontti muutoksia esimerkiksi kantaviin rakenteisiin. Tarvittaessa projektiin on palkattava rakennesuunnittelija.

Olen tehnyt erillisen blogipostauksen ”Milloin rakennuslupa tarvitaan?”. Käy lukemassa, jos olet epävarma tarvitsetko remontissasi rakennuslupaa. Pääset lukemaan sen täältä.

RAK ja LVIS-suunnitelma

Isommissa remonttimuutoksissa voi olla tarpeen tehdä erillinen rakennesuunnitelma (RAK) ja LVIS-suunnitelma. Sisustussuunnittelijan kautta löydät tarvittaessa näihinkin ammattitaitoiset tekijät.

Asbestinäyte

Ennen remonttia tulee varmistaa tarvitaanko purettavista materiaaleista haitta-ainenäyte. Aiemmin vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa on tehtävä asbestikartoitus ennen rakenteisiin kohdistuvia purkutöitä. Asbestipitoisten rakenteiden purkaminen on luvanvaraista työtä. Kauttani saat tähänkin tehtävään ammattitaitoiset tekijät.

Ulkopuolinen valvoja

Taloyhtiöltä on varmistettava haluavatko he nimetä remontille ulkopuolisen valvojan. Valvontaan liityvät kulut veloitetaan yleensä osakkaalta. Taloyhtiötä on muutenkin hyvä pitää ajan tasalla remontista.

Toivottavasti tämä remontoijan muistilista auttaa sinua eteenpäin projektisi suunnittelussa eteenpäin.

Jos kaipaat apua sisustussuunnitteluun, niin ota rohkeasti yhteyttä. Täältä voit lukea lisätietoja sisustussuunnittelijan tekemän suunnitelman sisällöstä ja millä tavoin se voi auttaa remontin luotsaamisessa.

Tsemppiä remonttiin!

===

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Olen suunnitellut lukuisia erilaisia kohteita ja porfolioni on esillä esimerkiksi Pinterestissä. Klikkaa tästä ja pääset näkemään kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *