Close

1 tammikuun, 2018

Blogi | Sisustussuunnittelufilosofiani

Sisustussuunnittelija

”An interior is the natural projection of the soul.” – Coco Chanel

Coco kiteytti sisustuksen merkityksen varsin oivallisesti. Sisustaminen on henkilökohtainen asia ja juuri se tekee sisustussuunnittelijan työstä supermielenkiintoista.

Vuodenvaihde on monelle tilinpäätöksen aikaa, niin myös minulle. Vuoden 2017 hienoimpia asioita oli, että sain tehdä töitä monessa mielenkiintoisessa sisustusprojektissa. Tästä on hyvä jatkaa ja uuden vuoden kynnyksellä on luontevaa kerrata periaatteet, jotka ohjaavat omaa tekemistä myös vuonna 2018.

Nämä kolme periaatetta ovat suunnittelutyöni perusta.

Paras mahdollinen asiakaspalvelu

Sisustussuunnittelu

Sisustussuunnittelijan työ on ennen kaikkea asiakaspalveluammatti.

Suunnitteluni tavoitteena on aina tehdä asiakkaan toiveita vastaava lopputulos. Tämä kattaa sisällön, aikataulun ja budjetin.

Arvostan erilaisia ihmisiä, kulttuureja ja tyylejä. Suunnittelutyössä jätän omat makumieltymykseni syrjään ja eläydyn asiakkaan tarpeisiin sekä tyyliin. Haluan, että jokainen projekti on aidosti asiakkaannäköinen ja tavoitteeni on olla monipuolinen.

Pyrin tarjoamaan suunnitelmissani aina jotain sellaista mitä asiakas ei  itse olisi keksinyt. Joskus oman persoonallisuuden ilmentäminen vaatii rohkeutta ja kannustan asiakasta tekemään rohkeitakin valintoja, jotta lopputuloksesta saadaan aidosti yksilöllinen.

Form follows function / muoto seuraa tarkoitusta

Visuaalisten asioiden lisäksi tilojen täytyy olla käytännöllisiä, ergonomisia ja palvella sitä tarkoitusta, johon ne on tarkoitettu. Sisustussuunnittelussa pyrin löytämään kauneuden ja käytännöllisyyden tasapainon. Suosin myös ekologisia ja pitkäikäisiä valintoja.

Jatkuva kehittyminen

Itsensä kehittäminen ja eteenpäinmeno on erittäin motivoivaa. Tartun mielelläni uusiin haasteisiin ja pyrin etsimään jatkuvasti uusia näkökulmia omaan työhöni. Sisustussuunnittelijan työssä on tärkeää seurata aikaansa, koska trendit, ihmisten tarpeet, materiaalit ja tuotteet kehittyvät koko ajan ympärillä. Sisustussuunnittelu on minulle elämäntapa ja opiskelen ilolla uutta ilman, että se edes tuntuu työltä. Haluan myös jakaa osaamistani muille.

Vielä lopuksi on mainittava yksi tärkeimmistä voimavaroista elämässä: huumori! Se saa mahdolliset haasteet tuntumaan pienemmiltä ja luovuuden kukkimaan. Vuosi 2018 startataan siis pilke silmäkulmassa!

Toivotan teille kaikille ihan huikean onnellista ja menestyksekästä vuotta 2018!

4 Comments on “Blogi | Sisustussuunnittelufilosofiani

sirkka eronen
30 tammikuun, 2018 at 13:40

Hieno filosofia!

Vastaa
Kaisa
2 helmikuun, 2018 at 11:14

Kiitos Sirkka! Olen ollut hyvässä opetuksessa. 🙂

Vastaa
Umis
16 helmikuun, 2018 at 17:31

Olen tuntenut Kaisan ensin työtoverina ja myöhemmin ystävänä lähes 20 vuotta. Voin allekirjoittaa Kaisan filosofian kaikilta osin. Hän on aina arvostanut ja kohdellut kanssaihmisiään kunnioittavasti. Kaisa on aina myös kehittänyt itseään. Hänellä on uskomaton energia keskittyä aina täysillä siihen mitä kulloinkin on tekemässä. Nyt tuntuu, että unelmansa on täyttynyt kaikilta osin. Kaikki on tähdännyt juuri tähän. Tää on tähtiin kirjoitettu.

Ja todellakin, huumorintaju on täysi 10.

Vastaa
Kaisa
16 helmikuun, 2018 at 19:54

Kiitos Umis sydäntä lämmittävästä kommentista. Olen ihan sanaton. <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.