Close

19 kesäkuun, 2022

Blogi | Sisustussuunnittelija kuvataideopinnoissa, osa 2

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija

Kirjoitin vuosi sitten, että kuvataide on aina ollut lähellä sydäntäni ja opiskelen klassista kuvataidetta päivätyöni ohessa. Tässä linkki aiempaan blogikirjoitukseeni.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Jatkoin opintoja myös viime syys- ja kevätlukukaudella. Nyt lukuvuosi on saatu tällä erää pakettiin. Paljon tuli harjoitettua silmän ja käden yhteistyötä piirtämällä ja maalaamalla. Piirsin erilaisia harjoituksia lyijykynällä ja hiilellä.

Maalausharjoituksia tein öljyväreillä elävästä mallista, kipsipatsaista sekä valokuvista. Todella monipuolista ja haastavaa. Paras tapa oppia onkin hypätä ulos mukavuusalueelta.

Yksi mielenkiintoisimmista aihealueista oli ihmisen anatomian opiskelu taiteilijan näkökulmasta. Se on laaja aihealue ja vaatii paljon perehtymistä, tästä on hyvää jatkaa.

Opiskelu on loistavaa vastapainoa työlle ja antaa paljon inspiraatiota sekä uutta näkökulmaa myös erilaisten tilojen ja kalusteiden suunnitteluun. Haluan oppia luomaan kauneutta eri tavoin ja arvostan suuresti klassisen kuvataiteen vaatimaa käsityöläisyyttä, joka kehittyy sinnikkäällä harjoittelulla.

Harjoitustöitä kertyi aikamoinen määrä ja laitan tähän muutamia kuvia erilaisista töistä. Lisää töitä näet Instagramissa.

Kesällä teen omia kuvataideprojekteja ja syksyllä opinnot jatkuvat taas tavoitteellisemmin.

Oletko sinä kiinnostunut kuvataiteesta?

Mestarikopiotutkielma, öljyväri kankaalle.
Kipsimaalaus, öljyväri kankaalle
Öljyväri kankaalle
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Öljyväri kankaalle
Elävän mallin piirustus, lyijykynä
Hiilipiirustus

2 Comments on “Blogi | Sisustussuunnittelija kuvataideopinnoissa, osa 2

Sirkka
25 kesäkuun, 2022 at 19:26

Oletpa taitava!

Vastaa
Kaisa
3 heinäkuun, 2022 at 10:36

Kiitos Sirkka. 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.