Close

24 kesäkuun, 2021

Sisustussuunnittelija kuvataideopinnoissa

Sisustussuunnittelijan blogi

Talvi 20/21 on ollut todella kiireinen, koska ahersin kuvataideopinnoissa työn ohessa. Monta rautaa oli kuumana. Se on näkynyt muun muassa blogin verkkaisena päivittymisenä.

kuvataideopinnoissa

Päätin nyt paljastaa minkä parissa olen talven aikana uurastanut. Jotkut teistä saattaakin tietää, että olen intohimoinen kuvataiteen harrastaja ja -opiskelija. Olen lapsesta saakka piirtänyt paljon kunnes se jäi moneksi vuodeksi.

Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uudelleen rakasta harrastusta.

Viime talvena suoritin työn ohessa kuvataiteen perusopinnot Lapin Yliopistossa. Opinnot toteutettiin Kotkassa yhteistyössä Kymenlaakson Kesäyliopiston kanssa. Osa opinnoista toteutui etäopetuksena, mutta monta viikonloppua tuli myös vietettyä Kotkassa. Sen lisäksi piirsin ja maalasin kotona harjoitustöitä.

Opintokokonaisuus oli todella antoisa ja mielenkiintoinen. Perehdyimme taiteelliseen ajatteluun, värioppiin, havaintopiirtämiseen, öljyvärimaalaukseen, plastiseen sommitteluun ja kokeelliseen grafiikkaan.

Koin, että kaikki osa-alueet olivat erittäin tarpeellisia ja omaa oppimista tukevia. Varsinkin plastisen sommittelun koin avartavaksi piirtämisen ja maalaamisen rinnalla. Tästä kokemuksesta inspiroituneena aion osallistua kuvanveiston kurssille.

Kuvataiteen perusopintojen opettajat olivat sekä Suomesta että Venäjältä. Venäläisten opettajien kursseilla opetus sujui tulkin välityksellä.

Kuvataiteen opiskelusta on paljon hyötyä sisustussuunnittelijan työssä. Piirtäminen ja maalaaminen herättävät uusia ideoita ja opettavat katsomaan ympäröivää maailmaa uudella tavalla. Käsillä tekeminen ruokkii myös tehokkaasti luovuutta. Kaikista parasta kuvataiteen tekemisessä on sen rentouttava vaikutus. Itse pääsen täydelliseen flow-tilaan maalatessani ja piirtäessäni.

Kuvataideopinnoissa piirsimme ja maalasimme vuoden aikana paljon, tässä muutamia makupaloja tekemistäni harjoitustöistä. Tallennan nämä muutamat työt tänne, jotta voin itsekin seurata oman taiteen tekemisen kehittymistä.

kuvataideopinnoissa
Öljyväri kankaalle
kuvataideopinnoissa
Lyijykynä paperille
kuvataideopinnoissa
Öljyväri kankaalle
kuvataideopinnoissa
Grafiikka (kuivaneula)
kuvataideopinnoissa
Grafiikka (kuivaneula)
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Akvarelli

Tästä on hyvä siirtyä pikkuhiljaa rentoon kesänviettoon. Kuvataideopinnot jatkuvat uudelle energialla syksyllä.

Onko sinulla harrastus, johon tunnet suurta intohimoa?

Lisätietoja

Suunnitteletko sinä rakentamista, remontointia tai sisustusprojektia? Ota yhteyttä, jos tarvitset apua ja suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Linkki sisustussuunnittelua ja kuvataidetta-blogikirjoitukseen.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

2 Comments on “Sisustussuunnittelija kuvataideopinnoissa

sirkka
24 kesäkuun, 2021 at 15:14

Taitava olet. Hienoa ja onnea!

Vastaa
Kaisa
28 kesäkuun, 2021 at 08:39

Kiitos Sirkka!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *