Close

30 lokakuun, 2021

Sisustussuunnittelijan vinkit | Taide Sisustuksessa

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Taide voi olla tärkeä elementti sisustuksessa. Taiteella ja taiteellisella toiminnalla on tutkimuksissa havaittu olevan positiivinen yhteys hyvänä koettuun terveyteen, elämänlaatuun ja onnellisuuteen. Allekirjoitan tämän täysin. Kerroinkin aiemmin tekemässäni blogissa, että harrastan klassista kuvataidetta ja opiskelen piirtämistä ja maalaamista työn ohessa. Kuvataide tulee todennäköisesti olemaan elinikäinen opintopolku, koskaan ei tule täysin valmiiksi.

Kotien ja työympäristöjen tulisi tukea ihmisten hyvinvointia ja taiteella voi olla siinä tärkeä rooli. Taide sisustuksessa on erittäin lähellä sydäntäni.

Taide sisustuksessa

Sisustuksessa käytettävää taidetta on hyvin monenlaista: maalauksia, grafiikkaa, veistoksia, tekstiilitaidetta, valokuvia, piirustuksia. Taiteen tyylisuuntia on myös laidasta laitaan, esittävää ja abstraktia.

Taide voikin olla koko sisustuksen lähtökohta ja inspiraationlähde, jonka ympärille sisustus rakentuu. Taide voi olla myös sisustuksen viimeistelijä, piste iin päälle, joka sopeutuu ja sulautuu muihin sisustuselementteihin. Taiteella saa helposti lisättyä sisustukseen persoonallisutta ja väriä. Taide vaikuttaa myös tehokkaasti tilan tunnelmaan. Usein sisustus tuntuukin keskeneräiseltä ilman taidetta tai muita somisteita.

Minkälaista taidetta kannattaa hankkia?

Minkälaista taidetta kannattaa hankkia kotiin? Mielestäni tärkein ohjenuora on, että hanki sellaista taidetta mistä pidät ja mistä tulee hyvä olo. Voit laittaa esille ammattitaiteilijan teoksia, lasten tekemää taidetta tai itse tekemiäsi teoksia. Kauneus on katsojan silmissä ja on hyvin henkilökohtainen asia millainen taide puhuttelee. Yhdistä rohkeasti erilaista taidetta keskenään ja kokeile erilaisia sommitelmia. Tarvittaessa teoksen luonnetta ja tunnelmaa voi muuttaa kehyksillä. Taideteoksen voi tuoda myös eri tavoin esille ja erityisesti valaistus on tärkeä.

Suunnittelutyössä otan aina mielelläni olemassa olevat taide-esineet huomioon ja autan niiden sijoittelussa. Jos niitä ei ole, niin tarvittaessa autan sopivien teosten etsinnässä. Tarjolla on paljon erityylisiä ja erihintaisia teoksia, jokaiselle löytyy jotain. Taidetta voi myös hankkia tilaustöinä suoraan taiteilijoilta, jolloin teos istuu saumattomasti sisustuskokonaisuuteen.

Millainen suhde sinulla on taiteeseen? Autan erittäin mielelläni sopivan taiteen etsimisessä. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat siinä apua.

Minun tekemää taidetta voit nähdä Pinterestissä, klikkaa tästä ja käy kurkkaamassa.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *