Close

1 tammikuun, 2020

Blogi | Tervetuloa vuosi 2020!

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija

Juuri äskenhän kirjoitin Tervetuloa vuosi 2019! -blogia ja nyt se vuosi on jo vierähtänyt. 365 päivää meni todella nopeasti ja uusi uljas vuosikymmen on ovella.

Vuosi 2019 oli täynnä yllätyksiä, se oli myös kiireinen ja vaihteleva. Olen kiitollinen, että sain tehdä mitä erilaisempia sisustusprojekteja persoonallisille asiakkaille upeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Oli hienoa, että kohtasin paljon uusia asiakkaita, mutta pidän suuressa arvossa myös palaavia asiakkaita. Muutaman asiakkaan kanssa jatkoimme aiemmin tekemäni suunnitelman pohjalta uusien tilojen sisustamista.

Interior Designer Kaisa Kallatsa

Tein tänäkin vuonna sisustussuunnittelua sekä koteihin että yritysten tiloihin, uudiskohteisiin ja vanhempiin remonttikohteisiin. Tyypillisimpiä julkitilakohteita olivat toimistot, kahvilat ja myymälätilat. Joukkoon mahtui sekä värikkäitä että skandinaavisen minimalistisia kohteita. Kohteiden erilaisuus on tämän työn parhaita puolia. Pidän siitä, että saan heittää erilaisen hatun päähän projektista riippuen, haastaa itseäni ja oppia uutta.

Parhaat ja haastavimmat hetket

Parasta vuodessa oli erilaisten asiakkaiden auttaminen. Sisustussuunittelijan työn tähtihetkiä koen silloin kun asiakas toteaa, että lopputulos on juuri heidän näköisensä ja tilat toimivat sekä arjessa että juhlassa.

Isoimmat haasteet vuoden aikana tehdyissä projekteissa liittyivät aikatauluihin. Materiaalien, kalusteiden ja valaisimien toimitusajat ovat yleensä useita viikkoja ja se aiheuttaa omat haasteensa projektien toteutusvaiheessa. Jos tavarat vielä vioittuvat kuljetuksessa tai tulee lisäviivettä toimitukseen, niin se tuo ikäviä lisävivahteita projektiin. Näitä tapauksia oli harmillisen usein ja niiden ääressä tuntee turhautumista.

Tiedon jakamista

Pääsin vuoden aikana kaksi kertaa puhumaan uusille sisustussuunnitteluopiskelijoille yrittäjyydestä ja suunnittelijan arjesta. Olin myös syyskuussa Luovia-podcastin vieraana keskustelemassa Nani Härkösen kanssa luovan alan yrittäjyydestä. Pidän tärkeänä, että tietoa jaetaan ja uusia tekijöitä autetaan eteenpäin. Vuoden aikana oli ilo kohdata myös kollegoita ja jakaa kokemuksia, antaa ja saada sparrausta.

Muutoksia ja verkostoitumista

Toimistoni muutti Helsingin Ullanlinnasta Kamppiin Kalevankadulle. Nyt ympärillä on suurempi joukko luovan alan yrittäjiä ja loistavan sijainnin ansiosta liikkuminen on sujuvampaa eri puolille pääkaupunkiseutua.

Vuoden 2019 aikana löysin uusia luotettavia yhteistyökumppaneita verkostooni ja toivon, että tulevana vuotena saisin vahvistusta tiimiini. Haluan päästä toteuttamaan yhdessä dream teamin kanssa huikeita sisustusprojekteja erilaisille asiakkaille. Pyrin löytämään parhaat tavarantoimittajat ja urakoitsijat, joiden kanssa homma toimii ja projektit viedään läpi sujuvasti ilman isoja viivästyksiä tai laatuongelmia.

Inspiroitumista ja jatkuvaa oppimista

Luovuuden ja inspiraation kannalta on tärkeää, että välillä vaihtaa maisemaa ja katsoo asioita eri näkökulmasta. Vuonna 2019 kävin katsastamassa sisustusmaailman uutuuksia eri puolilla Eurooppaa järjestettävillä messuilla: Tukholman Furniture & Light, Milanon Salone del Mobile ja Pariisin Maison & Objet. Suomessa piipahdin tietysti myös Kouvolan Asuntomessuilla ja Helsingin Habitare-messuilla. Arkea piristi myös joukko pienempiä ammattilaistapahtumia Helsingissä.

Jokapäiväisessä elämässä taide on aina ollut erittäin tärkeä inspiraation ja rentoutumisen lähteeni. Kiersin tänäkin vuonna lukemattomia museoita ja gallerioita. Olen sielultani ikuinen opiskelija ja jatkoin vuonna 2018 aloittamiani taidehistorian opintoja Helsingin Yliopistossa. Aloitin myös 3 vuotta kestävät kuvataiteilijan opinnot. Haluan kehittää luovaa ilmaisuani ja tässä ammatissa ei onneksi tule koskaan valmiiksi. Opiskelu on hyvää vastapainoa työlle ja yrittäjänä työn ohessa opiskelu onnistuu mainiosti.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja ja aloittaa uusi svengaava vuosikymmen. Alkuvuoteen on jo tiedossa mielenkiintoisia sisustusprojekteja, tuskin maltan odottaa, että pääsen starttaamaan.

Iloisen kuplivaa uutta vuotta 2020!

Ota yhteyttä, jos mielessäsi on sisustusprojekti ja kaipaat apua suunnitteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.