Close

31 joulukuun, 2020

Sisustussuunnittelijan kuulumiset | Tervetuloa vuosi 2021!

Sisustussuunnittelijan blogi

Tervetuloa vuosi 2021!

Onpahan ollut vuosi! Pilke on säilynyt kuitenkin silmäkulmassa ja vuotta 2020 kuvaa hyvin Putous-hahmon hokema ”ristus mikä reissu!”. Tämä vuosi on ollut varmasti meille kaikille yllätyksellinen ja erikoinen. Tapahtumat vaikuttivat myös sisustussuunnittelijan arkeen monella tavalla. Koko vuotta leimaa sopeutuminen erikoisiin pandemiaolosuhteisiin. Keväällä olo oli epätietoinen ja huolestunutkin, mutta lopulta kaikki meni onneksi hyvin. Sain tehdä rakastamaani työtä lähes normaaliin tahtiin läpi vuoden.

Sisustussuunnittelu etänä

Lock downin astuessa voimaan hyppäsin uudenlaiseen tekemisen malliin. Tutuksi tulivat etätyö, etäkokoukset asiakkaiden kanssa, tehostettu käsihygienia ja maskin käyttö tilanteen vaatiessa.

tervetuloa 2021

Sisustussuunnittelu etänä toimii ihan hyvin, mutta odotan aikaa, jolloin kasvokkain tapahtuva kohtaaminen on jälleen luonteva itsestäänselvyys. Etäkommunikoinnissa on tiettyjä haasteita.

Esimerkiksi materiaali- ja värinäytteet ovat erittäin tärkeitä sisustussuunnittelijan apuvälineitä ja niiden katsominen yhdessä sekä erilaisten vaihtoehtojen vertailu paikan päällä on onnistuneiden lopputulosten kulmakiviä. Tänä vuonna tähänkin on jouduttu keksimään uusia tapoja.

Kohtaamiset asiakkaiden kanssa ovat arvokkaita ja paljon hiljaista viestintää jää välittymättä, jos kommunikointi tapahtuu pelkästään sähköisesti. Tästä kuitenkin selvitään ja vuoden aikana saatuja oppeja voi hyödyntää jatkossa monessa tilanteessa.

Kodin merkitys korostui

Vuoden 2020 aikana sain onneksi paljon uusia asiakkaita ja projekteja riitti koko vuodeksi. Moni asiakas kertoi, että kotona vietetty aika herätti miettimään kodin merkitystä uudella tavalla. Kotiin haluttiin panostaa enemmän ja toimintoja järjestää uudelleen. Monet halusivat lisätä esimerkiksi toimivan työpisteen kotiin, jotta etätyö olisi sujuvampaa. Useat asiakkaat muuttivat tilavampaan kotiin, jotta asumisen ja työskentelyn vaatimukset tulevat täytetyksi.

Toive kotoisuudesta ja lämpimästä tunnelmasta tuli kerta toisensa jälkeen esille vuoden aikana. Kodista halutaan turvasatama, johon on hyvä palata kun maailmalla myllertää. Kodista halutaan tehdä omannäköinen ja persoonallinen, valinnat tehdään itseä varten. Tämä näkyi erityisesti remonttikohteiden materiaali- ja värivalinnoissa; lämpimiä värejä ja rohkeitakin ratkaisuja toteutettiin tänä vuonna ilahduttavan paljon.

Inspiraatiota taiteesta

Olen aina saanut paljon inspiraatiota luovaan työhön matkustamalla esimerkiksi sisustus- ja muotoilualan messuille. Tällekin vuodelle oli suunnitelmissa useampi messureissu: Tukholman Furniture & Light-messut, Milanon Salone del Mobile ja Pariisin Maison & Objet. Näistä ehti toteutua vain helmikuinen Tukholman messureissu. Olen iloinen, että sain viettää inspiroivan viikonlopun kollegani kanssa kokemuksia jakaen. Messukuulumiset voit lukea täältä.

Suomessa kävin tutustumassa Tuusulan asuntomessuihin ja kirjoitin messujen annista blogiini aiemmin. Pääset lukemaan jutun täältä.

Toinen jatkuva inspiraation lähteeni on eri taidemuodot. Tänä vuonna ammensin taiteesta entistä enemmän. Kävin paljon taidenäyttelyissä ja sukelsin museoiden kokoelmien äärelle niin kauan kuin se oli mahdollista.

Tänä vuonna sain ilokseni etsiä myös entistä enemmän taidetta asiakkaiden kotien seinille. Abstrakti taide oli kaikista halutuin vaihtoehto, hyvänä kakkosena tuli maisemat ja valokuvataide. Tämä asia on erityisen lähellä sydäntäni, sillä opiskelen edelleen työn ohessa kuvataidetta.

Tänä vuonna opiskeluun on ollut entistä enemmän mahdollisuuksia, vaikka osittain sekin on tapahtunut etäopiskeluna kotona. Löysin vahvemmin itseäni kiinnostavan suunnan ja siirryin opiskelemaan klassista kuvataidetta. Olen kerännyt muutamia harjoitustöitä Instagramiin, pääset katsomaan piirustuksiani ja maalauksiani täältä. Opinnot jatkuvat myös vuonna 2021, joten uusia kuvia on luvassa kun kevätlukukausi käynnistyy.

Haluan kiittää kaikkia asiakkaitani ja yhteistyökumppaneitani vuodesta 2020. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia upeita sisustusprojekteja ja kohtaamisia.

Toivotan vuoden 2021 avosylin vastaan ja odotan innolla mitä kaikkea se tuo tullessaan. Alkuvuodelle on jo sovittu mielenkiintoisia sisustusprojekteja sekä uusien että palaavien asiakkaiden kanssa.

Jos kaipaat apua sisustussuunnitteluun, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Tervetuloa vuosi 2021! Iloa ja valoa tulevaan vuoteen!

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *