Close

4 heinäkuun, 2018

Sisustussuunnittelijan toimintamalli

Sisustussuunnittelu

Tällä kertaa aiheena on sisustussuunnittelijan toimintamalli.

”Mitä tapahtuu, jos otan yhteyttä sisustussuunnittelijaan?” 

Edellisessä blogikirjoituksessani avasin sisustussuunnittelijan työnkuvaa ja tämä on toinen kysymys, jota minulta kysytään usein. Kerron nyt toimintamallistani vaihe vaiheelta. Vastaan kuitenkin ensimmäiseksi tuohon kysymykseen: lupaan, että tapahtuu hyviä asioita ja yhteydenotto kannattaa.

sisustussuunnittelijan toimintamalli

Sisustussuunnittelijana teen luovaa työtä, mutta ryhditän omaa tekemistäni projektiajattelulla. Projektille määritellään aina sisältö, aikataulu ja budjetti, joista pidetään kiinni. Nämä raamit pitävät kokonaisuuden kasassa ja ohjaavat sopivasti tekemistä. 

Näiden raamien sisään on syntynyt myös sisustussuunnittelijan toimintamalli, jossa on seitsemän päävaihetta.

Yhteydenotto

Ihan ensimmäiseksi suunnittelijan ja asiakkaan tulee löytää toisensa ja saada ensikontakti. Kaipaatpa apua sohvan valintaan tai koko talon suunnitteluun, niin ota rohkeasti yhteyttä. Tavoitat minut kotisivuiltani löytyvällä yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla, puhelimella tai Facebookin viestillä.

Maksuton arviokäynti

Ihan ensimmäiseksi sovimme tapaamisen.

Ensimmäinen tapaaminen on maksuton arviokäynti, joka ei sido vielä mihinkään.

Arviokäynnin perimmäinen idea on, että sinä kerrot sisustukseen liittyvät toiveesi ja minä kuuntelen herkällä korvalla. Esitän kysymyksiä ja teen muistiinpanoja, jotta saan mahdollisimman hyvät lähtötiedot. Keskustelun pohjana käytetään kohteen pohjapiirroksia ja muita olemassa olevia dokumentteja.

Ensimmäisellä tapaamisella sinulla on myös mahdollisuus tutustua minuun ja arvioida olenko sinulle sopiva suunnittelija.

Sisustussuunnittelu

Ideaalitilanteessa tapaamme suunniteltavassa kohteessa. Jos kohdetta ei ole vielä rakennettu, niin tapaaminen tapahtuu asiakkaan nykyisessä kodissa tai rakennuspaikalla.

Julkista tilaa suunniteltaessa tutustun yrityksen toimialaan ja brändiin sekä käyn mahdollisuuksien mukaan nykyisissä toimitiloissa.

Toiveeni on, että suunniteltavaa kohdetta ei erityisesti siivota arviokäyntiä varten. Tila on parasta nähdä sellaisenaan, kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Se auttaa mm. tilankäytön ongelmien havaitsemisessa ja saa suunnitteluprosessin käyntiin ratkaisujen löytämiseksi.

Joskus joku mainitsi minulle, että ei uskalla palkata sisustussuunnittelijaa, koska pelkää suunnittelijan arvostelevan hänen kotiaan tai elämäntyyliään. Ymmärrän hyvin tämän näkökulman, koska koti on niin henkilökohtainen paikka. Haluan kuitenkin rikkoa tuonkin myytin saman tien. Arvostan ihmisten erilaisia tyylejä ja tarkoituksena on auttaa eikä arvostella. Uskon, että tämä pätee kaikkiin muihinkin sisustussuunnittelijoihin.

Tarjous

Arviokäynnin jälkeen teen kirjallisen tarjouksen yhdessä käydyn keskustelun pohjalta. Toimitan tarjouksen sähköpostitse yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti.

Sisustussuunnittelu

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen tarkistamme vielä tarkemmat aikataulut ja laitan hihat heilumaan. Työstän sisustussuunnitelmia siinä laajuudessa kuin olemme yhdessä sopineet. Suunnittelun edetessä yksityiskohtia tarkistetaan tarvittaessa, jotta suunnitelma vastaa tarpeita ja toiveita.

Sisustussuunnitelman läpikäynti Sisustusprojekti

Sisustussuunnitelman lopputulokset sovitaan tapauskohtaisesti, jotta ne vastaavat tarpeita. Suunnitelma voi sisältää esimerkiksi pohjapiirrokset, 3D-kuvat, materiaalinäytteitä ja huonekortin tuotetietoineen. Käymme suunnitelmaluonnokset yhdessä läpi ja kirjaan kommentit.

Sisustusprojektin toteutus

Suunnitelmien pohjalta toteutuksen voi tehdä itse tai tilata urakoitsijalta. Konsultoin muutosten toteuttajia ja valvon halutessasi projektin etenemistä. Halutessasi pyydän myös tarjoukset urakoitsijoilta sekä materiaalien ja tuotteiden toimittajilta puolestasi.

Valmista!

Sisustusprojektin tärkein tavoite on, että lopputulos vastaa asiakkaan tarpeita ja toiveita. Tässä vaiheessa pääset nauttimaan projektin tuloksista ja antamaan palautetta tekijöille. Otan jokaisesta projektista palautteen kiitollisena vastaan ja sen pohjalta pyrin kehittämään omaa toimintaani. 

Toivon, että sisustussuunnittelijan toimintamalli avautui ainakin pääpiirteissään. Sisustuskonsultoinnissa prosessi on huomattavasti suoraviivaisempi ja kerron siitä myöhemmin omassa postauksessaan.

Ota rohkeasti yhteyttä ja polkaistaan uusi sisustusprojekti käyntiin!

Olen suunnitellut satoja erilaisia kohteita ja portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa kuvia erilaisista toteutuksista. 

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *