Close

2 maaliskuun, 2023

Sisustussuunnittelijan vinkit toimivan kotitoimiston suunnitteluun

Kaisa Kallatsa

Monille työskentely kotona on osa uutta normaalia. Mitä tulisi ottaa huomioon, jotta kotitoimisto on toimiva, inspiroiva ja ergonominen? Tässä sisustussuunnittelijan vinkit toimivan kotitoimiston suunnitteluun.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa. Kotitoimiston.

Ihan ensimmäiseksi työpisteelle on hyvä varata oma pysyvä paikka, jotta töiden aloittaminen ei vaadi ylimääräistä vaivaa ja esivalmisteluja.

Listasin tähän alle muutamia muita vinkkejä työtilan suunnitteluun.

1. Ergonomia

Tärkein kotitoimiston kaluste on ergonominen ja säädettävä tuoli. Etenkin korkeussäätö on tärkeää. Toinen vaihtoehto on panostaa pöytään, jonka korkeutta voi säätää. Ideaalitilanteessa työpisteessä on nämä molemmat.

2. Akustiikka

Työpäivät sisältävät usein etäpalavereita ja kaikuminen tai levoton äänimaailma voi olla erittäin häiritsevää sekä vaikeuttaa kokouksen seuraamista. Akustiikkaa voi parantaa esimerkiksi tekstiileillä tai akustiikkaelementeillä. Esimerkiksi verhot, matot ja akustiikkataulut voivat parantaa huomattavasti akustiikkaa.

3. Valaistus

Valaistuksella voi vaikuttaa paljon viihtyvyyteen ja tehokkuuteen. Kotitoimistoon kannattaa hankkia kunnollinen kohdevalo, jonka voimakkuutta ideaalitilanteessa voi säätää. Kirkasvalolamppu voi olla talvikuukausina piristävä. Yleisvalaistuksen tulisi olla sellainen ettei se aiheuta heijastumia tietokoneen ruudulle tai häikäise. Himmennys ja muunneltavuus on aina plussaa.

4. Inspiroiva kotitoimisto

Kotitoimisto saa olla inspiroiva. Inspiraationlähteet ovat hyvin yksilöllisiä, mutta yleisesti siisti ja harmoninen tunnelma inspiroi ja auttaa keskittymään. Kiinnitä huomiota riittävään säilytystilaan, jotta kaikille tavaroille on oma paikka ja siisteyden ylläpito helpottuu. Pöydän sijoittaminen niin, että näet ulos voi auttaa ajatuksia kulkemaan paremmin. Maisemalla voi olla stressiä alentava vaikutus. Viherkasvit ja värikkäät lempiesineet voivat tuoda mukavaa tunnelmaa. Vain taivas on rajana miten tilaa voi muokata mieleisekseen. Silloin kun et ole palaverissa valitse taustalle lempimusiikkiasi fiiliksen mukaan.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä ja inspiraatiota.

Ota yhteyttä, jos kuitenkin tarvitset apua kotitoimiston sisustussuunnitteluun. Autan mielelläni.

===

Tarvitsetko apua sisustussuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *