Close

12 helmikuun, 2020

Sisustussuunnittelija reissussa | Tukholma Furniture & Light 2020

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Tällä kertaa aiheena on Tukholma Furniture & Light 2020 -messut.

Tukholmassa pidetään vuosittain huonekalu- ja valaistusmessut, Stockholm Furniture & Light, jotka keräävät pääasiassa pohjoismaisia valmistajia esittelemään tuotteitaan. Minulle on tullut jo helmikuinen perinne matkustaa Ruotsiin messuille inspiroitumaan, niin tein tänäkin vuonna.

tukholma furniture & light 2020

Messujen anti näytti varsin tutulta viime vuoteen verrattuna. Uusia tuulia tulee yllättävän hitaasti ja skandinaavinen muotoilu on yleisilmeeltään samantyylistä. Kalusteissa puu oli eniten edustettuna, sekä verhoilulla että ilman. Verhoiluissa näkyi edelleen paljon samettia, mutta sen rinnalla vilahteli myös erilaisia nyppypintaisia kankaita sekä lampaantaljoja, jotka korostivat kalusteiden pyöreää muotoa ja pehmoisuutta. Maalattuja puupintoja näkyi varsin vähän, nyt saa siis puun oma sävy olla esillä.

Useat valmistajat esittelivät tuotteitaan osastoille rakennettujen interiöörien avulla. Yleisilme oli hieman raikkaampi kuin viime vuonna. Värejä oli käytetty osastoilla ihan mukavasti ja sävyt olivat astetta puhtaampia aiempien reippaasti murrettujen värien jälkeen. Värimaailma vei minun ajatukseni edelleen 80-luvulle.

Silmiinpistävin trendi tänä vuonna oli pyöreät muodot. Tämä on ollut ilmoilla jo useamman vuoden, mutta nyt trendikkäiden kalusteiden muodot ovat todella pullean pyöreitä.

Toinen paljon esillä ollut muoto oli ”harjanvarsi”. Useiden kalusteiden jaloissa ja käsinojissa oli yksinkertainen sylinterinmuoto, ikään kuin harjanvarsi. Pyöreä muoto tuli esiin siis tälläkin tavalla.

Näistä kalustemuotoilun tämän hetken trendeistä heräsi kysymys kestääkö se aikaa. Heräsi myös ihmetys, että muotoilu on muuttunut entistä yksinkertaisemmaksi, vaikka elämme vuotta 2020 ja meillä on loputon määrä teknisiä laitteita esimerkiksi puuntyöstön apuvälineiksi. Olisi mukava nähdä vaihteeksi hienostuneempaa muotokieltä ja puuntyöstöä yksinkertaisten perusmuotojen rinnalla.

Valaistuksessa tyyli on varsin samalainen kuin vuosi sitten. Messuilla näkyi paljon muotokieleltään puhdaslinjaisia metallivalaisimia sekä kaarevia muotoja, joissa on hyödynnetty LED-nauhojen antamia mahdollisuuksia.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
tukholma furniture & light 2020
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
tukholma furniture & light 2020
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
tukholma furniture & light 2020
tukholma furniture & light 2020

Messujen jälkeen

Messujen jälkeen tein myös kierroksen kaupungilla huonekalu- ja sisustusliikkeisiin. Tutustuin myös Ruotsin kansallismuseossa Hella Jongeriuksen näyttelyyn Breathing Colour. Se esitteli mielenkiintoisesti värien vaikutusta erilaisissa muodoissa ja valossa.

Matkailu avartaa ja inspiroi aina, niin nämä Tukholma Furniture & Light 2020 -messutkin. Nyt messuvuosi 2020 on korkattu ja seuraavaksi matkustan Milanoon huhtikuussa. Kirjoitan sieltäkin messukuulumiset tänne blogiin.

===

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Olen suunnitellut lukuisia erilaisia kohteita ja porfolioni on esillä esimerkiksi Pinterestissä. Klikkaa tästä ja pääset näkemään kuvia erilaisista toteutuksista.

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua tila- tai sisustussuunnitteluun.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *