Close

24 tammikuun, 2019

Sisustussuunnittelijan työ | Sisustussuunnitelmia työpöydälläni

KaisaKallatsaSisustussuunnittelija

Minkälaisia sisustussuunnitelmia työpöydälläni on juuri nyt? Päätin avata työni monipuolisuutta tällä kirjoituksella.

Vuoden ensimmäisen messureissun jälkeen olen ollut taas täysillä kädet savessa. Nautin työstäni suunnattomasti ja työstän useampaa projektia yhtäaikaa, niin kuin aina. Olen huomannut, että se on minulle paras tapa tehdä luovaa työtä. Käytäntö on myös opettanut, että luova työ vaatii kypsyttelyaikaa. Suunnitelmaluonnos muhii jossain alitajunnassa sillä aikaa kun toinen sisustussuunnitelma etenee konkreettisesti piirustuksiksi ja pintamateriaalikollaasiksi. Ideoille pitää siis antaa aikaa kypsyä.

sisustussuunnitelmia

Minkälaiset sisustussuunnitelmat työllistävät minua juuri nyt?

Tällä hetkellä työpöydälläni on:

  • Yritysasiakkaan industrial-henkisen aulatilan sisustussuunnitelma ja kiintokalusteiden suunnittelu yhdessä puusepän kanssa. Tässä projektissa lopputulokseksi on toivottu jotain muuta kuin skandinaavista minimalismia ja olen saanut päästää luovuuden kunnolla valloilleen.
  • Väreistä ja boheemista tyylistä pitävän lapsiperheen uuden kodin värimaailman suunnittelu. Valkoiset seinät saavat tässä projektissa eloa ja iloa!
  • Skandinaavisen suoralinjaisesta ja hillitystä tyylistä pitävän asiakkaan omakotitalon pintamateriaalien, irtokalusteiden ja valaistuksen suunnittelu.
  • Kansainvälisen ja paljon matkustavan perheen kodin tila- ja pintamateriaalisuunnitelma. Asiakkaani äiti on taitava taidemaalari ja keksimme hänen kanssaan varmasti jotain uniikkia ja jännittävää.
  • Modernista ”mummolatyylistä” pitävän asiakkaan olohuoneen sisustussuunnittelu. Kohde sijaitsee inspiroivassa ja viehättävässä Puu-Vallilassa. Pääsen katsastamaan vintage-liikkeiden tarjontaa ja yhdistelemään eri tyylejä.

Olen kiitollinen, että saan tehdä niin erilaisia projekteja rinnakkain. Nämä kaikki projektit ovat eri vaiheissa ja se saa oman ajankäyttöni toimimaan. Osa on alkuvaiheessa, osa mallinnus- ja dokumentointivaiheessa, osa jo ihan loppusuoralla.

Käynnissä olevien projektien työstämisen lisäksi olen tavannut potentiaalisia asiakkaita ja laskenut kustannusarvioita erilaisista suunnitteluprojekteista, käynyt työmailla katsomassa toteutuksen edistymistä ja vastannut erilaisiin ad hoc-kysymyksiin. Tästä syntyy aikamoinen kirjo erilaisia tehtäviä, eikö vain? Tämä kaikki edellyttää työpäivien aikatauluttamista ja etukäteissuunnittelua, jotta tilanne pysyy hallinnassa.

Vaikka työpöydälläni on useita sisustussuunnitelmia yhtä aikaa, jaan työaikani siten, että voin omistautua yhdelle projektille kerrallaan. Multitaskaaminen ei minulla toimi, eli fokusoidun aina täysillä yhteen projektiin kerrallaan.

Tämä on minun tapani tehdä sisustussuunnittelua tällä hetkellä. Etsin kuitenkin jatkuvasti parempia tapoja ja pyrin kehittymään niin suunnittelussa kuin ajankäytössäkin. Olen juuri aloittamassa julkisten tilojen sisustussuunnittelun jatko-opinnot ensi viikolla.

Onko mielessäsi sisustusprojekti, johon kaipaat sisustussuunnittelijaa? Keväälle sopii vielä uusia suunnitteluprojekteja, joten ota rohkeasti yhteyttä ja jutellaan lisää.

Olen suunnitellut satoja erilaisia kohteita ja portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

2 Comments on “Sisustussuunnittelijan työ | Sisustussuunnitelmia työpöydälläni

Sari
27 tammikuun, 2019 at 17:55

Hei

Työssäsi on varmasti etukin, että on monenlaista menossa yhtä aikaa – kaikki ruokkivat samalla toisiaan. Vähän kuin monilapsisessa perheessä lapset saavat toisiltaan vaikutteita ja inspiraatioita – iästä huolimatta.

Ottaako mikään työ koskaan vallan niin, että se meinaa syödä energiaa ja aikaa muilta töiltä? Vai osaatko pysyä jämptisti viikkosuunnitelmassasi?

Vastaa
Kaisa
4 helmikuun, 2019 at 17:20

Hei Sari,
Kieltämättä joskus joku työ voi olla niin inspiroiva, että se meinaa viedä kaiken ajan. Silloin koetellaan itsensä johtamista, jotta muut projektit etenevät aikataulussa. Välillä ideoita pulppuaa ja luovuus on valloillaan ja sitä on haastavaa ohjailla. Onneksi olen oppinut aikatauluttamaan siten, että aikaa on myös tuumailulle ja pienille aikataulumuutoksille. 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *