Close

4 marraskuun, 2019

Sisustussuunnittelijan vinkit | Värit sisustuksessa: keltainen

Sisustussuunnittelijan blogi

Tällä kertaa nostetaan tarkasteluun keltainen väri.

keltainen

Värikkäin ruska-aika on takana ja vuoden pimein aika lähestyy. Kaipaan aina tähän vuodenaikaan värejä luonnon musta-valko-harmaan vastapainoksi. Sain tästä värikaipuusta inspiraation pohtia värejä ja niiden vaikutusta. Aloitetaan keltaisesta.

Värit tutkitusti vaikuttavat mielialaamme ja koemme ne yksilöllisesti. Psykologit ovat kuitenkin tutkimuksissaan tehneet joitain yleistyksiä värien vaikutuksesta.

Keltainen on huomiota herättävä väri ja se yhdistetään aurinkoon, valoon, iloon, älyyn ja energiaan. Keltainen on luovuuden ja uusien ideoiden väri.

Sisustuksessa keltainen energisoi ja voi kannustaa yhteistyöhön, auttaa tekemään asioita uudella tavalla, keskittymään ja tekemään päätöksiä.

Keltainen onkin hyvä väri opiskelu- ja työskentelytiloihin sekä muihin tiloihin, joissa kaivataan positiivista energiaa. Keltainen luo myös aurinkoisen ja vastaanottavaisen tunnelman esimerkiksi eteistiloihin.

keltainen

Puhdas keltainen voi olla liian impulsiivinen ja energisoiva, joten se ei aina ole paras värivalinta tiloihin, joissa halutaan rauhoittua ja rentoutua. On tutkittu, että herkimmillä voi olla vaikeuksia nukahtaa makuuhuoneessa, jossa on paljon keltaista. Murretuilla keltaisen sävyillä saadaan aikaiseksi rauhoittavia ja tunnelmaltaan lämpimiä tiloja.

keltainen

Keltainen kerää helposti kaiken huomion, joten se toimii hyvin pieninä määrinä tehosteena. Keltaisen vastaväri on violetti ja rinnakkain nämä kaksi väriä muodostavat voimakkaan kontrastin.

keltainen

Maalivalmistaja Tikkurila julkaisi viime viikolla vuoden 2020 värin ja se sattui sopivasti olemaan keltaisen sävy H300 Lemonade. Tikkurila kuvailee Lemonade-sävyä näin: ”Väri on samaan aikaan kirkas ja pehmeä, energisoiva ja hienostunut – ilahduttava sävy korvaamaan arjen harmaat ja beiget. Lemonade on tuulahdus raikasta ilmaa ja muistuttaa meitä positiivisuuden voimasta. Jossain on aina nähtävissä valonpilkahdus, aina on mahdollisuus muutokseen – niin kotona, kuin maailmallakin. ”

keltainen
Tikkurila H300 Lemonade

Lisätietoja

Kaipaatko sinä marraskuun pimeydessä värejä? Mitä mieltä olet keltaisesta väristä?

Olen kirjoittanut myös muista sisustusväreistä. Tässä linkit, jos olet kiinnostunut muiden värien vaikutuksista.

Sisustusvärit: punainen

Värit sisustuksessa: sininen

Sisustusvärit: vihreä

Olen suunnitellut satoja erilaisia kohteita ja portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella, jos kaipaat apua kotisi tai yrityksesi tilojen värien valintaan.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *