Close

13 tammikuun, 2020

Blogi | värit sisustuksessa: sininen

Kaisa Kallatsa

Kirjoitin marraskuussa keltaisesta väristä sisustuksessa ja jatketaan nyt sinisellä. Pääset lukemaan edellisen kirjoituksen keltaisesta täältä.

Sininen on nyt ajankohtainen väri, sillä yhdysvaltalainen Pantone Color Institute valitsi sinisen sävyn vuoden 2020 väriksi (PANTONE 19-4052 Classic Blue). Sinistä tullaan todennäköisesti näkemään tänä vuonna niin muodissa, sisustuksessa kuin graafisessa suunnittelussakin.

Interior designer Kaisa Kallatsa

Sininen on rauhoittava väri ja se auttaa tukemaan luovaa ajattelua. Sitä pidetään hyödyllisenä mielen ja kehon hyvinvoinnin kannalta. Sininen on taivaan ja meren väri. Se liitetään myös puhtauteen, vakauteen, luottamukseen ja pysyvyyteen. Sinistä pidetään yleisesti maskuliinisena värinä.

Image result for PANTONE 19-4052 Classic Blue"

Vaaleansininen liittyy terveyteen, paranemiseen, rauhallisuuteen, ymmärrykseen ja pehmeyteen.
Tummansininen edustaa tietoa, voimaa, eheyttä, arvokkuutta ja vakavuutta.

Sininen makuuhuone

Sininen on etäännyttävä ja tilaa avartava väri. Se antaa tilaan viileän ja rauhoittavan vaikutelman. Sininen sopii hyvin esimerkiksi makuuhuoneisiin ja kylpyhuoneisiin. Sinisen sävyt sopivat hyvin myös yritysten vastaanottotiloihin tai odotusauloihin. Sinisen on tutkittu vähentävän ruokahalua, joten se ei ole aina paras vaihtoehto keittiöön tai ruokailutilaan. Sininen voi hyvien ominaisuuksiensa lisäksi myös masentaa ja englannin kielinen ilmaisu I feel blue viittaa tähän ominaisuuteen.

Sininen on yksi pääväreistä ja sen vastaväri on oranssi. Vastavärit korostavat toisiaan rinnakkain asetettuina ja ne saavat toisensa hehkumaan.

Sininen huone
Sininen olohuone

Oletko sinä sinisen ystävä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.