Close

13 tammikuun, 2020

Sisustussuunnittelijan vinkit | Värit sisustuksessa: sininen

Kaisa Kallatsa

Tällä kertaa aiheena on sininen väri sisustuksessa. Itse pidän paljon eri väreistä ja nyt inspiroiduin kertomaan tästä suomalaisille niin tutusta väristä.

Interior designer Kaisa Kallatsa

Suomessa käytetään sisustuksessa väreja aika varovasti, mutta sininen on kokemukseni mukaan yksi suosituimmista väreistä.

Sininen on nyt ajankohtainen väri, sillä yhdysvaltalainen Pantone Color Institute valitsi sinisen sävyn vuoden 2020 väriksi (PANTONE 19-4052 Classic Blue). Sinistä tullaan todennäköisesti näkemään tänä vuonna niin muodissa, sisustuksessa kuin graafisessa suunnittelussakin.

Sininen on rauhoittava väri ja se auttaa tukemaan luovaa ajattelua. Sitä pidetään hyödyllisenä mielen ja kehon hyvinvoinnin kannalta.

Sininen on taivaan ja meren väri. Se liitetään myös puhtauteen, vakauteen, luottamukseen ja pysyvyyteen. Sinistä pidetään yleisesti maskuliinisena värinä.

Vaaleansininen liittyy terveyteen, paranemiseen, rauhallisuuteen, ymmärrykseen ja pehmeyteen.
Tummansininen edustaa tietoa, voimaa, eheyttä, arvokkuutta ja vakavuutta.

Sininen sopii siis hyvin tiloihin, joihin toivotaan rauhoittavaa, puhdasta ja viileää tunnelmaa. Makuuhuoneeseen ja muihin oleskelutiloihin se onkin loistava valinta. Sinisen sanotaan vähentävän ruokahalua ja hidastavan aineenvaihduntaa, joten ruokailutilaan se ei välttämättä ole paras valinta.

Sinisen sävyt toimivat hyvin myös pienempinä määrinä, joten sitä voi käyttää hyvin tehostevärinä tekstiileissä ja muissa sisustuselementeissä.

Sininen makuuhuone

Sininen on yksi pääväreistä ja sen vastaväri on oranssi. Vastavärit korostavat toisiaan rinnakkain asetettuina ja ne saavat toisensa hehkumaan. Sininen sointuu kauniisti myös vihreän, keltaisen ja punaisen rinnalla. Sinisen sävyjä on lukemattomia ja monet niistä toimivat hyvin myös puunsävyjen kanssa.

Sinisen sävyt ovat perinteisesti Suomessa erittäin suosittu väri, esiintyyhän se lipussammekin.

Sininen huone

Viileitä sinisen sävyjä

Sininen olohuone

Minkälainen fiilis sinulle tulee sinisestä väristä?

Lisätietoja

Olen kirjoittanut muistakin sisustusväreistä ja pääset lukemaan ne alla olevista linkeistä.

Sisustusvärit: punainen

Värit sisustuksessa: keltainen

Sisustusvärit: vihreä

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua värien valintaan kotona tai esimerkiksi yrityksesi tiloissa.

Olen suunnitellut satoja erilaisia kohteita. Jotkut ovat värikkäitä, jotkut harmonisen skandinaavisia ilman väri-iloittelua. Joissakin värikkäämmissä kohteissa on käytetty reippaasti myös sinistä. Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *