Close

16 kesäkuun, 2018

Sisustussuunnittelijan vinkit sijoitusasunnon remontointiin

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Minulta kysytään usein vinkkejä sijoitusasunnon remontointiin. Sijoitusasunnon remontoinnissa on muutamia erityispiirteitä. Olen tehnyt yhteistyötä asuntosijoittajien kanssa ja auttanut heitä erilaisten kohteiden remontin suunnittelussa. 

SijoitusasunnonSijoitusasunnon remontti tehdään yleensä aina budjetti edellä, koska takaisinmaksuaika on sijoittajalle keskeisimpiä asioita. Toki sijoitusasunnon remontointi nostaa myös asunnon arvoa, etenkin silloin kun keittiö ja kylpyhuone remontoidaan. Toinen tärkeä asia on myös remontin aikataulu, sillä sijoitusasunnon tyhjillään olo halutaan minimoida. Tässä muutamia vinkkejä remontin suunnitteluun. 

Raikas yleisilme

Siisti ja raikas yleisilme lisää sijoitusasunnon vuokrattavuutta ja helpottaa asunnon myymistä. Sijoitusasunnon värimaailmasta kannattaa tehdä neutraali, jotta lopputuloksesta tulee harmoninen ja miellyttää mahdollisimman monia vuokralais- tai ostajaehdokkaita. Asunnon ei silti tarvitse olla tylsä, sillä pienillä yksityiskohdilla voi lisätä asunnon houkuttelevuutta.

Tilasuunnittelu

Asunnon pohjaratkaisun toimivuus kannattaa käydä kriittisesti läpi ja arvioida voiko tiloja muuttaa toimivammaksi kohtuullisilla kustannuksilla. Hyviä syitä tilankäytön muutoksille voi olla esimerkiksi säilytystilojen lisääminen ja tilojen selkeyttäminen tai avartaminen.

Märkätilat

Keittiön ja kylpyhuoneen remontointi nostavat eniten asunnon arvoa. Jos keittiön toiminnallisuudet ovat kohdallaan, niin hyväkuntoisiin kalusterunkoihin voi vaihtaa vain ovet ja vetimet. Keittiön välitilaan voi valita esimerkiksi edullista peruslaattaa, mutta tehdä ilmeestä mielenkiintoisemman erilaisilla ladontatekniikoilla. Tämä sama pätee myös kylpyhuoneen laatoituksessa. Markkinoilla on  keraamisten laattojen lisäksi huima määrä myös muita märkätiloihin sopivia pinnoitusmateriaaleja.

Kuivien tilojen pintamateriaalit

Suosittelen maalipintaa kuivien tilojen seiniin. Uudelleenmaalaus on nopeaa ja edullista. Isoihin pintoihin kannattaa valita neutraaleja sävyjä, mutta asunnon arkkitehtuuria ja aikakautta voi tuoda esiin esimerkiksi ajalle tyypillisillä rajauksilla ja korostuksilla.

Kuivien tilojen lattiamateriaalikirjo on todella laaja: parketti, laminaatti, korkki, vinyyli jne. Usein vuokrattaviin kohteisiin ykkösvaihtoehto vaikuttaa olevan edullisin laminaatti, mutta kannattaa harkita myös muita vaihtoehtoja.  Rautakaupoista löytyy usein myös kohtuuhintaista parkettia, varsinkin pienempinä määrinä. 

Remontoitavassa kohteessa kannatta siis kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja pyrkiä näkemään asunnon potentiaali. Huoneiston houkuttelevuutta voi lisätä eri aikakausille tyypillisillä piirteillä ja ”jujulla”, jotka saadaan esille esimerkiksi vanhojen sisäovien kunnostuksella, erilaisilla laattojen ladontatekniikoilla, listoilla, maalipintojen rajauksilla ja hienovaraisilla sävyeroilla. 

Sijoitusasunnosta voi saada massasta erottuvan pienelläkin budjetilla. Ota yhteyttä, jos kaipaat apua suunitteluun. 

Olen suunnitellut satoja erilaisia kohteita ja referenssikuvat löytyvät nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *