Close

11 tammikuun, 2021

Blogi | Vuoden 2021 väritrendit

Kaisa Kallatsa

Vuodenvaihteen lomakausi on onnellisesti takana ja vuosi 2021 startannut vauhdikkaasti.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Uusi uljas vuosi on hyvä aloittaa katsastamalla sisustusmaailman väritrendejä meillä Suomessa ja maailmalla.

Sisustusmaailmassa näkyvät ehkä eniten erityisesti maalivalmistajien valitsemat värisävyt, joten vertaillaan minkälaiset värisävyt Suomalainen Tikkurila ja Amerikkalainen Benjamin & Moore ovat valinneet tälle vuodelle.

Pantone Colour Institute vaikuttaa kansainvälisesti väritrendeihin eri aloilla, kuten graafiseen suunnitteluun, tuotemuotoiluun, muotiin ja sisustukseen. Katsastetaan myös mikä on heidän valintansa tälle vuodelle 2021.

Tänäkin vuonna meistä jokainen voi valita omaan kotiin juuri omaa silmää ja sielua miellyttävät värisävyt trendeistä välittämättä, mutta nämä värinostot voivat toimia inspiraationa ja antaa kenties innon kokeilla jotain ihan uutta. Seinien maalaaminen on loppujen lopuksi helppoa ja nopeaa. Näitä värejä voi myös ottaa halutessaan käyttöön pienemmissä määrin muissa sisustuselementeissä kuten tekstiileissä, taiteessa jne.

Tikkurilan vuoden väri 2021

Kotimaisen maalivalmistajan Tikkurilan valinta vuoden 2021 maalisävyksi on Y354 Cumulus. Sitä luonnehditaan rauhoittavaksi, valoisampaa tulevaisuutta ilmentäväksi vaaleansinisen sävyksi. Väri ja sen ympärille koottu värikokoelma herättää toivoa ja kutsuu ihmiset rakentamaan parempaa huomista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Y354 Cumulus

Benjamin & Mooren vuoden väri 2021

Amerikkalainen maalivalmistaja Benjamin & Moore on myös valinnut vuoden 2021 väriksi viileän sinivihreän sävyn, Aegean Teal. Värisävy on kutsuva ja rauhoittava kuin Egeanmeri. Sävyssä on orgaanista, luonnollista, juurtunutta herkkyyttä. Benjamin & Mooren väriasiantuntijat ajattelevat sen sopivan erityisesti käytettäväksi keittiössä.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Pantone Colour of the year 2021

Pantone valitsi vuoden 2020 väriksi tummansinisen Classic Bluen, jonka jalanjäljissä aiemmin mainitut kaksi maalinvalmistajaa näyttävät tänä vuonna kulkevan.

Tänä vuonna Pantone on ottanut käyttöön kaksi vuoden väriä: PANTONE 17-5104 Ultimate Grey ja PANTONE 13-0647 Illuminating.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Harmaata Ultimate Grey-sävyä kuvataan kiinteäksi ja luotettavaksi elementiksi, joka luo vankan perustan kuten kivien värit rannalla. Illuminating-sävy on puolestaan kirkas iloinen keltainen, joka kuvaa vahvuutta ja positiivisuutta.

Vuoden 2021 värivalinnoilla halutaan vahvasti viestittää positiivisuutta, iloa ja toivoa. Näitä tuntemuksia varmasti meistä jokainen kaipaa vuoden 2020 tunnelmien jälkeen. Värit vaikuttavat tutkitusti meistä jokaiseen, joten tehdään hyviä, mieltä kohottavia värivalintoja tänäkin vuonna koteihin ja muihin tiloihin.

Mitä mieltä sinä olet näistä vuoden 2021 trendiväreiksi nostetuista sävyistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.