Close

2 tammikuun, 2022

Sisustussuunnittelijan vinkit | Vuoden 2022 väritrendit

KaisaKallatsaSisustussuunnittelija

Aiheena on tällä kertaan vuoden 2022 väritrendit.

2022 väritrendit

Väritrendit ovat kiinnostavia ja sisustusmaailman väritrendien katsastus on muodostunut jo perinteeksi näin uuden vuoden alkumetreillä.

Jos haluat muistella mitä värejä vuonna 2021 nostettiin esiin, niin käy lukemassa vuoden takainen blogikirjoitukseni täältä.

Tehdään seuraavaksi kurkistus vuoden 2022 värien maailmaan.

Sisustusmaailman väritrendeinä näkyvät ehkä eniten erityisesti maalivalmistajien valitsemat värisävyt. Suomalaisista maalivalmistajista Tikkurila valitsee vuosittain oman trendivärin. Amerikkalainen maalibrändi Benjamin & Moore tekee vuosittain vastaavan valinnan ja minusta on aina mielenkiintoista seurata mitä Atlantin takana tapahtuu.

Pantone Colour Institute vaikuttaa kansainvälisesti väritrendeihin eri aloilla, kuten graafiseen suunnitteluun, tuotemuotoiluun, muotiin ja sisustukseen.

Katsastetaan minkälaiset trendivärit nämä kolme sisustusalaan vaikuttavaa toimijaa ovat valinneet vuodelle 2022.

Tikkurila: L478 Tuulihaukka

Tikkurilan vuoden 2022 trendiväri on mausteinen L478 Tuulihaukka. Tikkurilan väriraati kuvailee sävyä näin: ”Lempeä, juureva, syleilevän lämmin. Intensiivinen, mutta silti pehmeä ja rauhallinen. ”

2022 väritrendit
Kuva: Tikkurila

Benjamin & Moore: 1495 October Mist

Benjamin & Moore valitsi vuoden 2022 trendiväriksi utuisen vihreän sävyn October Mist 1495. Se toimii hyvin rauhallisena taustana ja antaa tilaa muille sisustuksessa käytettäville väreille.

2022 väritrendit
Kuva: Benjamin & Moore

Pantone: 17-3938 Very Peri

Pantonen valitsemat trendivärit ovat aiemmin olleet olemassa olevia sävyjä, mutta tällä kertaa se kehitti vuotta 2022 varten ihan uuden värin.

Sisustussuunnittelussa sen käyttöä kuvataan näin: ”Uutta ajattelua herättelevä PANTONE 17-3938 Very Peri tuo sisustukseen eloa ja leikkisää raikkautta epätavanomaisilla väriyhdistelmillä. Koska PANTONE 17-3938 Very Peri on mielikuvitusta kutkutteleva monipuolinen sävy, se sopii useisiin erilaisiin materiaaleihin, pintarakenteisiin ja viimeistelyihin tuomaan sisustukseen väriä joko maalattuna seinäpintana, yksittäisen kalusteen värinä tai huomiosävynä koristekuvion yksityiskohdissa.”

2022 väritrendit
Kuva: Pantone

Mitä ajatuksia vuoden 2022 väritrendit sinussa herättää? Haluaisitko käyttää jotain näistä sävyistä omassa sisustuksessasi?

Autan mielelläni sopivien värisävyjen valinnassa, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Olen suunnitellut paljon erilaisia kohteita ja portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Tässä linkki Pinterest-profiiliini, käy katsomassa kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *