Close

2 tammikuun, 2022

Blogi | Vuoden 2022 väritrendit

KaisaKallatsaSisustussuunnittelija

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa

Väritrendit ovat kiinnostavia ja sisustusmaailman väritrendien katsastus on muodostunut jo perinteeksi näin uuden vuoden alkumetreillä.

Jos haluat muistella mitä värejä vuonna 2021 nostettiin esiin, niin käy lukemassa vuoden takainen blogikirjoitukseni täältä.

Tehdään seuraavaksi kurkistus vuoden 2022 värien maailmaan.

Sisustusmaailman väritrendeinä näkyvät ehkä eniten erityisesti maalivalmistajien valitsemat värisävyt. Suomalaisista maalivalmistajista Tikkurila valitsee vuosittain oman trendivärin. Amerikkalainen maalibrändi Benjamin & Moore tekee vuosittain vastaavan valinnan.

Pantone Colour Institute vaikuttaa kansainvälisesti väritrendeihin eri aloilla, kuten graafiseen suunnitteluun, tuotemuotoiluun, muotiin ja sisustukseen.

Katsastetaan minkälaiset trendivärit nämä kolme sisustusalaan vaikuttavaa toimijaa ovat valinneet vuodelle 2022.

Tikkurila: L478 Tuulihaukka

Tikkurilan vuoden 2022 trendiväri on mausteinen L478 Tuulihaukka. Tikkurilan väriraati kuvailee sävyä näin: ”Lempeä, juureva, syleilevän lämmin. Intensiivinen, mutta silti pehmeä ja rauhallinen. ”

Kuva: Tikkurila

Benjamin & Moore: 1495 October Mist

Benjamin & Moore valitsi vuoden 2022 trendiväriksi utuisen vihreän sävyn October Mist 1495. Se toimii hyvin rauhallisena taustana ja antaa tilaa muille sisustuksessa käytettäville väreille.

Kuva: Benjamin & Moore

Pantone: 17-3938 Very Peri

Pantonen valitsemat trendivärit ovat aiemmin olleet olemassa olevia sävyjä, mutta tällä kertaa se kehitti vuotta 2022 varten ihan uuden värin.

Sisustussuunnittelussa sen käyttöä kuvataan näin: ”Uutta ajattelua herättelevä PANTONE 17-3938 Very Peri tuo sisustukseen eloa ja leikkisää raikkautta epätavanomaisilla väriyhdistelmillä. Koska PANTONE 17-3938 Very Peri on mielikuvitusta kutkutteleva monipuolinen sävy, se sopii useisiin erilaisiin materiaaleihin, pintarakenteisiin ja viimeistelyihin tuomaan sisustukseen väriä joko maalattuna seinäpintana, yksittäisen kalusteen värinä tai huomiosävynä koristekuvion yksityiskohdissa.”

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
Kuva: Pantone

Mitä mieltä sinä olet näistä vuoden 2022 trendiväreiksi valituista sävyistä? Haluaisitko käyttää jotain näistä sävyistä omassa sisustuksessasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.