Close

6 tammikuun, 2023

Sisustussuunnittelijan vinkit | Vuoden 2023 väritrendit

Kaisa Kallatsa

Aiheena näin alkuvuodesta vuoden 2023 väritrendit. Sisustuksen Väritrendit ovat mielenkiintoisia ja olen seurannut niitä jo vuosia sisustussuunnittelijan näkökulmasta.

2023 väritrendit

Otetaan siis heti vuoden aluksi 2023 väritrendit lähempään tarkasteluun.

Väritrendit vaihtuvat tiuhaan ja ne kuvaavat omalla tavallaan kulloisenkin ajan henkeä.

Yksi nopea tapa tsekata väritrendit on katsoa minkälaisia sävyjä sisustusalan toimijat nostavat vuoden väreiksi. Viime vuoden juttuni väritrendeistä pääset lukemaan tästä linkistä.

Otin mukaan jälleen kolme värivaikuttajaa. Maalivalmistajista kotimainen Tikkurila valitsee vuosittain vuoden trendisävyn ja vastaavan valinnan tekee myös Yhdysvaltalainen maalivalmistaja Benjamin Moore. Kolmantena mukaan pääsi Pantone Colour Institute, joka vaikuttaa laajasti väritrendeihin eri aloilla globaalisti.

Tämän vuoden valinnat saivat minut hieman hämmentymään samankaltaisuudellaan. Vaikuttaa siltä, että vuosi 2023 on erilaisten punaisen sävyjen juhlaa. Tutkaillaan valintoja vähän tarkemmin.

Tikkurila: V413 Ruusun hetki

Tikkurila valitsi vuoden 2023 värisävyksi utuisen roosan sävyn V413 Ruusun hetki. Sitä kuvaillaan säteilevän lämpöä, turvaa ja myötätuntoa.

Vuoden 2023 väritrendit
Kuva: Tikkurila

Benjamin Moore: 2008-30 Rasberry Blush

Benjamin Mooren valinta vuoden 2023 väriksi on pinkkiin vivahtava korallinsävy Rasberry Blush. Sitä kuvaillaan rohkeaksi punaoranssin sävyksi, joka haluaa olla karismaattinen huomion keskipiste. Värisävy on voimakas ja väreilee sähköistä optimismia.

Vuoden 2023 väritrendit
Kuva: Benjamin Moore

Pantone: 18-750 Viva Magenta

Pantone puolestaan valitsi vuoden 2023 väriksi voimakkaan Viva Magentan. Värisävy sykkii pelottomuutta ja rohkeutta. Tämä sävy tuo draamaa jo pienissä annoksissa.

Pantone kuvailee väriä näin: ”Dynaamisuutta huokuva PANTONE 18-1750 Viva Magenta on mullistava punainen sävy, joka pystyy luomaan positiivisemman tulevaisuuden.”

Vuoden 2023 väritrendit
Kuva: Pantone

Mitä mieltä sinä olet vuoden 2023 värisävyistä?

Ota yhteyttä, jos suunnittelet rakentamista, remontointia tai sisustusprojektia ja tarvitset apua värien valinnassa.

Lisätietoja

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät sisustussuunnittelu-sivulta. Eri osa-alueista voi koota juuri sinulle sopivan palvelupaketin.

Olen suunnitellut satoja erilaisia kohteita ja portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa kuvia erilaisista kohteista. Skandinaavisten hillittyjen, rauhallisten ja harmonisten kohteiden joukossa on paljon myös värikkäitä toteutuksia.

Linkki vuoden 2024 väritrendit-postaukseen.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *