Close

1 kesäkuun, 2020

Sisustussuunnittelu Espoo | Omakotitalon facelift

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija

Onko sinulla suunnitelmissa omakotitalon facelift? Kerron tässä postauksessa Espoossa tehdystä kodin päivityksestä.

Sain syksyllä 2019 yhteydenoton asiakkaalta, joka kertoi, että lapset olivat lentäneet pesästä ja heidän omakotitalonsta tulisi päivittää kahden aikuisen tarpeita vastaavaksi. Se tarkoitti talon kasvojenkohotusta ja mittavaa remonttia.

Interior designer Kaisa Kallatsa

Tunnelmasta toivottiin raikasta, mutta lämmintä ja rauhallista, joka kestäisi aikaa. Asiakkaani pitävät skandinaavisesta ja japanilaisesta tyylistä ja niiden suuntaviivojen pohjalta oli hyvä suunnitella yhtenäinen kokonaisuus.

Remontissa uusittiin keittiö, kylpyhuone ja kaikkien oleskelutilojen pintamateriaalit. Pintamateriaaleissa käytettiin tammiparkettia, keraamisia laattoja, tapettia, hiekkaefektimaalia ja mattapintaista maalia. Erilaisten pintamateriaalien kirjosta tuli kuitenkin harmoninen kokonaisuus, koska sävyt pidettiin maltillisena, maanläheisenä ja lähellä toisiaan.

Olemassa olevia kalusteita hyödynnettiin mahdollisuuksien mukaan, mutta uusiakin haluttiin hankkia piristämään ilmettä. Kalustevalinnat painottuivat kotimaisten valmistajien, kuten Adea tuotteisiin.

Takkahuoneesta haluttiin tehdä mukava lukunurkkaus, johon on mukava vetäytyä kirjan kanssa takkatulen ääreen. Tuoleiksi valittiin Yrjö Kukkapuron Karuselli-tuolit.

Yhtenä tärkeänä kohtana suunniteltavien asioiden listalla oli valaistus. Etenkin kulkuväylien yleisvalaistusta parannettiin ja muidenkin tilojen valaistuksesta pyrittiin tekemään kerroksellista sekä joustavasti säädettävää.

Suunnittelun lopputuloksena syntyi muun muassa tilasuunnitelma, pintamateriaalisuunnitelma, kiinto- ja irtokalustesuunnitelma, valaistussuunnitelma, seinäprojektioita, huonekortit suunnitelluista tiloista sekä materiaalinäytteet.

Suunnitelma käytiin yhdessä läpi paikan päällä, jotta värisävyjen sopivuus voitiin todentaa luonnollisessa valossa.

Suunnitelmadokumentaation avulla remontti pystyttiin toteuttamaan ja tilaamaan tarvittavat uudet pintamateriaalit, kalusteet, valaisimet sekä tekstiilit. Tässä projektissa tilattiin myös puusepältä mittatilauskalusteita, jotta tilat saatiin käytettyä optimaalisesti. Maalisävyt ja muut pintamateriaalit on nyt dokumentoitu mahdollista myöhempää tarvetta varten.

Tässä muutamia tunnelmapaloja remontin jälkeen. Varsinkin isojen pintojen (lattia, seinät) uudistamisella oli iso vaikutus koko talon tunnelmaan ja ilmeeseen.

omakotitalon facelift
omakotitalon facelift
omakotitalon facelift
omakotitalon facelift
omakotitalon facelift
omakotitalon facelift
omakotitalon facelift
Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa
omakotitalon facelift
omakotitalon facelift

Remontti sujui hyvin ja asiakas on tyytyväinen lopputulokseen. Tästä lähtien omakotitalo on kahden aikuisen valtakunta.

Lisätietoja

Ota yhteyttä, jos tarvitset apua remontin suunnitteluun. Se voi olla omakotitalon facelift tai ihan toisentyyppinen remontti. Autan mielelläni isoissa tai pienissä toteutuksissa.

Näet lisää referenssikuvia Pinterest-sivultani, klikkaa tästä päästäksesi kurkkaamaan erilaisia kohdekuvia.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *