Close

1 heinäkuun, 2023

Hyvä sisustussuunnittelija yhdistää käytännöllisyyden ja kauneuden

Sisustussuunnittelijan blogi

Onko sinulla haussa hyvä sisustussuunnittelija?

Kodin, työympäristön ja asuinympäristön viihtyvyyden merkitys hyvinvointiin tiedostetaan koko ajan paremmin. Monen arki on kiireistä ja kodista halutaan tehdä turvasatama, jossa on hyvä ladata akut yhdessä läheisten kanssa. Yhä useampi haluaa panostaa kotiinsa ja pyytää sisustussuunnittelijan apua uudiskohteen, remontin tai pienemmän sisustusmuutoksen suunnittelussa.

Tarjolla on paljon ammattitaitoisia suunnittelijoita, joilla on hyvän sisustussuunnittelijan ominaisuudet hallussa. Pohdin sisustusalan ammattilaisen näkökulmasta millainen on hyvä sisustussuunnittelija ja millaisia ominaisuuksia itse pidän työssäni tärkeänä. Avaan tässä muutamia mielestäni tärkeimpiä sisustussuunnittelijan ominaisuuksia.

Asiakkaan kuuntelu ja kommunikointitaidot

Hyvä sisustussuunnittelija

Hyvä sisustussuunnittelija ennen kaikkea kuuntelee asiakasta ja ymmärtää, että on palveluammatissa. Kaikki lähtee asiakkaan uniikeista tarpeista ja toiveista. On annettava asiakkaan kertoa vapaasti omat ajatukset ja sen jälkeen on osattava esittää oikeat kysymykset, jotta joskus epämääräinenkin toive alkaa konkretisoitua ja löytyy punaisen lanka. On hyvä osata lukea niin sanotusti rivien välistä.

Olen aiemmin kirjoittanut sisustussuunnittelun tärkeimmästä vaiheesta, eli alkukartoituksesta ja se sivuaa tätä samaa asiaa. Pääset lukemaan blogin tästä.

Hyvä sisustussuunnittelija tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja ymmärtää erilaisia elämäntilanteita ja näkökulmia.

Kommunikointitaidot ovat tärkeät, jotta suunnittelija osaa välittää ideansa selkeästi asiakkaalle riittävällä tarkkuudella. Sujuva kommunikointi rakentaa myös vahvan luottamuksen suunnittelijan ja asiakkaan välille.

Luovuus ja rohkeus

Hyvä sisustussuunnittelija on luova ja valjastaa sen asiakkaan toiveiden toteuttamista varten. Etenkin luova ongelmanratkaisukyky ja idearikkaus ovat tärkeitä ominaisuuksia, koska jokaisessa suunnitteluprojektissa on yksilölliset ongelmat, jotka suunnittelijan tulee ratkaista. Sisustussuunnittelijan tulee osata myös eläytyä asiakkaan tilanteeseen, pyrkiä näkemään asiat hänen näkökulmasta ja lähteä sen pohjalta hakemaan rohkeasti parhaita ratkaisuja. Hyvä sisustussuunnittelija ehdottaa rohkeasti uusia ratkaisuja ja vastaavasti kuuntelee herkällä korvalla asiakkaan reaktiot niihin.

Hyvä sisustussuunnittelija yhdistää luovuudellaan käytännöllisyyden ja kauneuden. Hän suunnittelee kuhunkin kohteeseen sopivia, toimivia ja kauniita ratkaisuja, jotka edistävät asiakkaiden hyvinvointia. Tämä edellyttää myös estetiikan ymmärrystä.

Luova sisustussuunnittelija etsii inspiraatiota juuri häntä innostavista asioista, jotta luovuus ja idearikkaus kehittyvät.

Monipuolisuus

Sisustussuunnittelijan on oltava monipuolinen, sillä jokainen asiakas ja projekti on uniikki kokonaisuus. Suunnittelukohteet ovat eri aikakausilta, ihmisten elämäntyylit ovat erilaisia ja tarpeet sekä makumieltymykset voivat poiketa paljonkin toisistaan.

Sisustusprojekteihin voi osallistua eri alan ammattilaisia ja keskustelun tulisi onnistua niin sohvan verhoilukankaan sävystä kuin teknisiin piirustuksiin liittyvistä yksityiskohdista.

Sisustusalalla käytetään lukuisia materiaaleja, värisävyjä ja tekniikoita. Hyvä sisustussuunnittelija pitää itsensä monipuolisesti ajan tasalla alan kehittymisestä.

Tarkkuus

Luovuuden ja idearikkauden rinnalle tarvitaan myös tarkkuutta. Sisustussuunnittelijan työ sisältää paljon dokumentointia ja se vaatii erityistä tarkkuutta, jotta piirustusten mitoitukset, tuotetiedot ja asennusohjeet kirjataan oikein sekä riittävällä tarkkuudella.

Sopivien materiaalien ja tuotteiden etsintäkin vaatii tarkkuutta, uteliaisuutta ja perehtyneisyyttä, jotta juuri oikeanlaisia tuotteita käytetään oikeissa paikoissa. Näin syntyy käytännöllisiä, kestäviä ja kauniita sisustuksia.

Lisätietoja

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua tila- tai sisustussuunnitteluun.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Olen suunnitellut lukuisia erilaisia kohteita ja porfolioni on esillä esimerkiksi Pinterestissä. Klikkaa tästä ja pääset näkemään kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *