Close

31 lokakuun, 2023

Kodikas sisustus | Sisustussuunnittelijan vinkit

Sisustussuunnittelijan blogi

Kodikas sisustus | Sisustussuunnittelijan vinkit

Monet asiakkaistani toivovat sisustukseen kodikkuutta.

Kodikas sisustus tarkoittaa eri ihmisille erilaisia asioita. Yksi pitää kodikkaana minimalistista sisustusta, jossa kaikki on tip top. Toinen kaipaa ympärilleen runsautta ja pitää tietynlaista epätäydellisyyttä ja rentoutta kotoisana. Useimmat kuitenkin kaipaavat kodilta lämmintä ja kutsuvaa tunnelmaa. Mistä elementeistä kodikas sisustus sitten syntyy? Tässä muutamia vinkkejä.

Lämpimät värisävyt

Pintamateriaalien ja kalusteiden lämpimät värisävyt tuovat sisustukseen kodikkaan ja kutsuvan tunnelman. Luonnonmateriaaleissa on usein luontaisesti lämpimät sävyt, joten kannattaa suosia esimerkiksi puuta, villaa, pellavaa jne. Maalisävyissä lämpimät valkoisen ja beigen sävyt luovat harmonisen kokonaisuuden. Piristyksenä voi käyttää mitä tahansa väriä pienempinä määrinä, jos yleistunnelma on lämmin ja rauhallinen.

Kodikas sisustus

Säädettävä valaistus

Valaistus on erittäin tärkeä tunnelman luoja. Erilaisia valaisimia kannattaa sijoittaa eri korkeudelle, jotta valaistuksesta saa mielenkiintoisen ja moneen tilanteeseen sopivaksi säädettävän. Suosittelen käyttämään oleskelutilojen valonlähteissä 2700-3000 K värilämpötilaa. Olen tehnyt kodin valaistussuunnittelusta erillisen postauksen, pääset lukemaan sen tästä linkistä.

Pehmeät huonekalut ja tekstiilit

Huonekalujen pehmeys ja pyöreät muodot luovat kodikkuutta. Muhkea sohva ja nojatuolit tuovat esimerkiksi olohuoneeseen kodikkuutta. Pehmeä matto ja verhot pehmentävät tilan tunnelmaa ja parantavat myös akustiikkaa, jos tilassa kaikuu. Tyynyt ja torkkupeitot tuovat lisäpehmeyttä ja tarvittaessa tuovat persoonallista ilmettä. Kuvioita ja tekstuureja kannattaa yhdistellä rohkeasti, jotta kokonaisuudesta tulee mielenkiintoinen.

Taide ja koriste-esineet

Taide herättää tilan eloon ja tuo persoonallisuutta. Jos olet valokuvataiteen ystävä, niin ripusta rohkeasti esimerkiksi omista kuvista suurennokset esille. Olen kirjoittanut taiteesta sisustuksessa oman postauksen, tässä linkki juttuun.

Kirjat ovat loistava sisustuselementti, jos kaipaat lisää kodikkuutta. Kirjahyllyt ovat olleet pitkään poissa sisustuksesta, mutta ne ovat kenties tekemässä paluuta.

Erilaiset koriste-esineet ovat oiva tapa tuoda omaa persoonaa esille sisustukseen. Harrastuksiin ja mielenkiinnon kohteisiin liittyvät esineet voi rohkeasti laittaa esille ja yhdistellä erilaisia tyylejä. Nekin tuovat tilaan kodikkuuden lisäksi mielenkiintoa.

Varsinkin talvella kynttilät ja erilaiset lyhdyt tuovat kodikasta tunnelmaa sekä valaisevat pehmeästi.

Viherkasvit

Viherkasvit tuovat luonnonläheistä tunnelmaa ja pehmentävät tilaa. Ne myös parantavat ilmanlaatua ja ovat ilo silmälle. Erilaisilla ruukuilla voi leikitellä ja tuoda piristystä kokonaisuuteen.

Siisteys

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on mainittava siisteys. Koti tuntuu miellyttävältä ja kodikkaalta, jos yleisilme on selkeä ja siisti. Kannattaa siis aloittaa miettimällä kaipaako tila kenties järjestelyä ja sen jälkeen tarkastella sisustuksen tilannetta uusin silmin.

Mistä elementeistä sinun mielestä kodikas sisustus syntyy?

Lisätietoja

Suunnitteletko rakentamista, remontointia tai sisustusprojektia? Autan mielelläni kokonaisvaltaisesti sisustussuunnittelussa, ota rohkeasti yhteyttä.

Lisätietoja sisustussuunnitelman sisällöstä löytyy täältä.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Olen suunnitellut paljon erilaisia kohteita ja portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Tässä linkki Pinterest-profiiliini.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *