Close

12 heinäkuun, 2023

Sisustussuunnittelija | Palvelut remontoijalle

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija

Sisustussuunnittelija | Palvelut remontoijalle

Suunnitteletko remonttia kotiin tai vapaa-ajan asuntoon?

Remontti voi olla täynnä uusia mahdollisuuksia ja unelmien toteutumista, joten suunnitteluun kannattaa panostaa. Pohditko, että saisiko tilaratkaisuista toimivampia tai hukutko pintamateriaalien runsauteen?

Remonttikohteet ovat usein hyvin erilaisia. Et jää projektisi kanssa yksin, sillä oletpa remontoimassa yksittäistä huonetta tai koko huoneistoa, niin autan mielelläni. Kokonaisvaltainen remonttisuunnitelma varmistaa, että lopputuloksesta tulee yhtenäinen kokonaisuus. Remonttisuunnitelman voi täydentää myös kalusteiden ja tekstiilien suunnittelulla.

Kauttani saat myös luotettavia ammattilaisia erilaisiin toteutuksiin ja toimin yhteistyössä timpureiden, sähkömiesten, puuseppien ja muiden tekijöiden kanssa.

Palvelut remontoijalle

Tilasuunnittelu

Sisustussuunnittelija palvelut remontoijalle

Toimivat tilat tekevät arjesta sujuvampaa, joten tilasuunnittelu kannattaa miettiä viimeisen päälle ennen remontin aloitusta. Olemassa olevia tilaratkaisuja kannattaa katsoa kriittisesti ja miettiä mikä nyt toimii ja mitkä ovat ongelmakohtia.

Autan etsimään arkeasi parhaiten palvelevat tilaratkaisut ja muokkaamaan pohjapiirustuksen mahdollisimman toimivaksi.

Tyypillisimpiä muutoksia ovat seinälinjojen ja oviaukkojen muutokset. Säilytysratkaisujen riittävyys ja sijainti on hyvä arvioida uudelleen ja etsiä niihin tarvittaessa arkea helpottavat ratkaisut.

Havainnollistan muutosehdotukset pohjapiirustuksen ja tarvittaessa 3D-mallinnuksen avulla.

Pintamateriaalisuunnittelu

Autan valitsemaan juuri sinulle sopivan väri- ja pintamateriaalikokonaisuuden, jotta pääset tekemään valintoja suppeammasta, juuri sinulle kuratoidusta valikoimasta. Ammattilaisen avulla saat myös uusia ideoita, joita et itse tulisi ajatelleeksi.

Pintamateriaalisuunnitelma pitää sisällään lattian, seinien ja katon pintamateriaalit. Suunnitelma sisältää myös sisäovien, listojen ja akustiikkatuotteiden valinnat. Pintamateriaalisuunnitelma huomioi myös porrasmallit ja portaiden materiaalit sekä takan pintamateriaalit.

Jokaiseen tilaan valitaan käyttötarkoitukseen sopivat pintamateriaalit. Ne voivat olla maalia, tapettia, parkettia, sisustuspaneelia, keraamisia laattoja, kokolattiamattoa, rimoituksia jne.

Pintamateriaalisuunnitelma pitää sisällään selkeän kuvauksen pintamateriaalien sijoittumisesta ja työohjeet asentajille.

Valaistussuunnittelu

Remonttikohteessa on herkullinen mahdollisuus parantaa valaistusta, luoda upeita yksityiskohtia ja sisustuselementtejä. Valaistussuunnittelussa huomioin yksilölliset tarpeet ja muun sisustuksen, jotta kokonaisuudesta tulee muunneltava ja harmoninen.

Valaistussuuunnittelu pitää sisällään kiintovalaisinten sijainnin määrittelyn ja valaisinten valinnan. Tarvittaessa teen myös julkisivuvalaistuksen suunnittelun. Lopputuloksena saat kuvauksen valaisinten sijainnista ja valaisinluettelon.

Olen kirjoittanut erillisen postauksen valaistussuunnittelusta, pääset lukemaan sen tästä.

Keittiösuunnittelu

Keittiö on kodin sydän ja pitkäaikainen hankinta. Siihen kannattaa panostaa, sillä toimiva ja kaunis keittiö nostaa myös asuntosi arvoa. Keittiösuunnittelussa etsitään toiminnallisuudeltaan juuri sinulle paras ratkaisu ja valitaan materiaaleiltaan kokonaisuuteen kauniisti sopivimmat vaihtoehdot.

Keittiösuunnittelun lopputuloksena syntyy pohjapiirustus, 3D-mallinnus, seinäprojektiot sekä huonekortti tuotetietoineen.

Olen kirjoittanut oman postauksen keittiön suunnittelusta, pääset lukemaan sen tästä.

Märkätilauunnittelu

Märkätilasuunnitteluun kuuluu WC:t, kodinhoitohuoneet, pesutilat ja saunat. Näiden tilojen valinnat ovat yleensä pitkäaikaisia ja niiden suunnitteluun kannattaa panostaa.

Märkätilasuunnittelu on kattava suunnittelukokonaisuus, jossa huomioidaan tilasuunnittelu, pintamateriaalit, valaistus, kalusteet ja muut yksityiskohdat. Lopputuloksena syntyy pohjapiirustus, seinäprojektiot kalustettavilta seiniltä sekä huonekortti tuotetietoineen ja asennusohjeineen. Teen tarvittaessa myös 3D-mallinnuksen tilasta.

Olen kirjoittanut erillisen artikkelin kylpyhuoneen suunnittelusta, pääset lukemaan sen täältä.

Kiintokalustesuunnittelu

Remonttikohteessa on mahdollisuus suunnitella kiintokalusteet, eli vaate- ja muut säilytysratkaisut uudelleen. Koti on toimiva ja helppo pitää järjestyksessä kun kaikille tavaroille on oma paikkansa.

Kiintokalustesuunnittelu tehdään säilytystarpeiden pohjalta yksilöllisesti. Suunnittelussa pyritään löytämään mahdollisimman järkevät ratkaisut ja visuaaliselta ilmeeltään kokonaisuuteen sopivat kalusteet. Lopputuloksena syntyy mittapiirustukset ja selostus käytettävistä materiaaleista. Autan tarvittaessa teettämään myös mittatilauskalusteita.

Irtokalustesuunnittelu

Remontoituun kotiin halutaan usein uusia myös irtokalusteet ja -valaisimet. Etsin tyyliisi ja budjettiisi sopivat kalusteet kodin kaikkiin tiloihin. Autan tarvittaessa myös olemassa olevien kalusteiden uudelleenverhoilussa tai entisöinnissä. Halutessasi etsin myös persoonallisia sisustuselementtejä, kuten tauluja ja muuta taidetta, joilla saa luotua näyttäviä wow-efektejä.

Lopputuloksena syntyy pohjapiirustus, johon merkitään irtokalusteet ja -valaisimet sekä huonekortti tuotetietoineen ja hankintapaikkoineen. Autan tilausten teossa tai voit tehdä hankinnat oman aikataulusi mukaan.

Tekstiilisuunnittelu

Tekstiilisuunnitteluun kuuluu verhot, matot, koristetyynyt ja muut tekstiilisomisteet. Suunnittelussa otan huomioon elämäntilanteesi vaatimukset ja henkilökohtaiset toiveesi.

Autan tarvittaessa myös mittatilausverhojen ja muiden tekstiilien teettämisessä.

Projektinhallinta

Projektien onnistuminen on minulle tärkeää ja olen mielelläni mukana alusta loppuun. Uudiskohdeprojektit ovat usein pitkiä matkan varrella tulee eteen monenlaisia tilanteita. Olen luova ongelmanratkaisija ja teen sujuvasti yhteistyötä muiden projektissa mukana olevien ammattilaisten kanssa.

Lisätietoja

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua tila- tai sisustussuunnitteluun.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Olen suunnitellut lukuisia erilaisia kohteita ja porfolioni on esillä esimerkiksi Pinterestissä. Klikkaa tästä ja pääset näkemään kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija | Palvelut remontoijalle

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *