Close

1 elokuun, 2023

Sisustussuunnittelu Espoo | Keittiösuunnitelma

KaisaKallatsaSisustussuunnittelija

Sisustussuunnittelu Espoo | Keittiösuunnitelma

Tällä kertaa aiheena on keittiösuunnitteluprojekti, jonka tein Espoolaiseen 60-luvulla rakennettuun omakotitaloon.

Sisustussuunnittelijana tykkään tosi paljon tehdä keittiösuunnitelmia, koska suunnittelussa sekä toiminnallisuus että kauneus ovat keskiössä.

Sisustussuunnittelu espoo keittiösuunnitelma

Tähän kohteeseen on käynnistymässä mittava remontti ja asiakkaani haluavat tehdä talosta loppuelämän kodin, jossa myös lapset ja lapsenlapset viihtyisivät. He pyysivät minulta apua keittiön suunnitteluuun.

Lähtötilanteessa keittiö oli lähes alkuperäiskunnossa ja nyt se uudistettaisiin täysin lattiasta kattoon. Tilaa myös laajennettaisiin viereisen makuuhuoneen suuntaan siirtämällä väliseinää noin 300 mm. Tällä tavalla nykyaikaiset keittiökaapistot saataisiin mahtumaan ongelmitta ja keittiön toiminnallisuus optimoitua.

Ihan ensimmäiseksi haastattelin asiakkaitani ja kävimme läpi heidän keittiöön kohdistuvia toiveita ja tarpeita. Keskustelu oli tosi hedelmällinen ja sain hyvin kiinni punaisesta langasta. Asiakkaani toivoivat, että uusi keittiö olisi raikas, kodikas ja henkisi jollain tavalla retrotunnelmaa talon rakennusaikakautta kunnioittaen.

Toiveena oli, että materiaalit olisivat kestäviä ja mahdollisimman huoltovapaita. Käytettävä tila on varsin kompakti, mutta siitä huolimatta sekä laskutila että säilytystila tulisi maksimoida lopputuloksen olematta liian raskas. Keittiössä tulisi hääräämään usein useampikin kokki.

Toivottu värimaailmakin tuli hyvin ilmi keskustelussamme ja tästä oli hyvä lähteä ideoimaan keittiön toiminnallisuutta ja visuaalista ilmettä.

Alkuvaiheessa otin myös tarkistusmitat suunniteltavasta tilasta ja niiden pohjalta tein omat piirustukset suunnitelmadokumenttia varten.

Ovien ja runkojen sävyksi valikoitui kaunis vihreän sävy, joka löytyi NCS-värikartasta. Sen rinnalle sopi upeasti messinkiset nuppivetimet, hana ja pesuallas. Työtasoksi valikoitui helppohoitoinen vaalea kivitaso. Kodinkoneet integroidaan kalusteisiin. Kylmälaitteeksi valikoitui Smegin kermanvärinen retrohenkinen jääkaappi/pakastin.

Valaistukseen kiinnitin erityistä huomiota, jotta työskentely olisi vaivatonta ja sitä voisi myös säätää erilaiseksi eri tilanteissa.

Tässä keittiössä kalusteiden kaunis sävy saa olla pääosassa. Seinät tulevat olemaan vaaleat ja välitilaan asennetaan käsin tehdyt valkoiset laatat tiililadonnalla.

Sisustussuunnittelu espoo keittiösuunnitelma

Tästä tuli sympaattinen kokonaisuus ja mikä tärkeintä asiakas oli tosi tyytyväinen. Remontti on vasta käynnistymässä, mutta lisään tänne kuvia valmiista keittiöstä myöhemmin. Nyt päästään fiilistelemään kuitenkin näillä havainnekuvilla.

Sisustussuunnittelu espoo keittiösuunnitelma

Tämän keittiösuunnitelman lopputuloksena syntyi:

  • mood board värimaailmasta ja tyylistä
  • keittiön pohjapiirustus, johon merkittiin kiintokalusteiden, pintamateriaalien ja valaisimien sijoittuminen
  • seinäprojektiot kalustettavilta seiniltä
  • perspektiivikuvia
  • huonekortti tuotetietoineen ja hankintapaikkoineen.
Sisustussuunnittelu espoo keittiösuunnitelma moodboard

Lisätietoja

Tarvitsetko apua keittiön suunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Olen kirjoittanut erillisen vinkkipostauksen keittiön suunnittelusta. Pääset lukemaan sen täältä.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelu Espoo | Keittiösuunnitelma

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *