Close

5 heinäkuun, 2023

Sisustussuunnittelu Helsinki | Case Aibidia

Kaisa Kallatsa Sisustussuunnittelija

Sisustussuunnittelu Helsinki | Aibidia, toimiston sisustus

Sisustussuunnittelu Helsinki Aibidia

Kasvava asiakasyritykseni Aibidia muutti uusiin isompiin tiloihin Helsingin keskustaan ja minut pyydettiin auttamaan toimitilan sisustussuunnittelussa.

Ihan ensimmäiseksi kartoitin asiakkaani lähtötilanteen ja vision tulevasta. Toiveita ja alustavia ideoita olikin runsaasti ja niiden pohjalta oli hyvä alkaa rakentaa kokonaisuutta.

Pääosassa oli uuden toimitilan värimaailma. Lähtötilanteessa uusien tilojen värimaailma oli hyvin neutraali, sillä aiemman vuokralaisen tyyli oli hyvin erilainen. Väripaletti oli pääasiassa mustaa, valkoista ja harmaata.

Asiakkaani kertoi, että uudessa toimitilassa käy oman henkilökunnan lisäksi paljon myös yhteistyökumppaneita ja muita vieraita. Toiveena oli, että yrityksen brändivärit ja yritysilme ovat esillä heti toimitilaan saavuttaessa, jotta saapuja tietää heti, että on oikean yrityksen tiloissa. Värien haluttiin ulottuvan kaikkiin tiloihin, muun muassa yleensä vähemmälle huomiolle jääviin WC-tiloihin.

Sisustussuunnittelu Helsinki Aibidia

Yrityksen sisäinen ilmapiiri on svengaava meininki, jota halutaan pitää yllä myös arkisen aherruksen keskellä. Henkilökunta haluaa viettää välillä myös vapaa-aikaa yhdessä ja musiikki on tärkeä elementti yhteisessä toiminnassa. Niinpä uuden toimiston punaiseksi langaksi muotoutui ”svengaava toimisto”. Tämän ympärille oli inspiroivaa alkaa rakentaa sisustusta.

Sisustussuunnittelu Helsinki Aibidia

Toimitilassa maalattiin seinien lisäksi myös muita elementtejä, kuten pylväitä. Huonekalujen ja tekstiiliien värimaailma sovitettiin Aibidian vahvoihin brändiväreihin.

WC:n tapetti

Omaa henkilökuntaa ja vieraita varten luotiin varsinainen herkku WC-tiloihin. Kahteen WC-tilaan asennettiin musiikkiaiheiset tapetit ja seinät maalattiin todella rohkeilla, yrityksen värimaailmaan sopivilla sävyillä. Lopputuloksesta tuli yllättävä ja nämä WC-tilat saavat toivottavasti hymyn huulille.

Sisustussuunnittelu Helsinki Aibidia neuvotteluhuone

Vastapainoksi säväyttäville WC-tiloille varsinaiset työskentelytilat sisustettiin rauhallisemmiksi ja keskittymistä tukevaksi ympäristöksi. Yrityksen tunnistettava värimaailma näkyy niissä maltillisemmin.

Yrityksen toimitilojen suunnittelua voi siis lähestyä eri tavoin ja hieman hulluttelevallakin asenteella. Ihmiset yleensä viihtyvät rennoissa ympäristöissä ja tästä toimistosta pyrittiin tekemään juuri sellainen.

Tämän projektin lopputuloksena syntyi mood boardit tilojen yleisilmeestä, pohjapiirustus, johon merkittiin pintamateriaalien (värisävyjen) sijoittuminen, kiinto- ja irtokalusteet, tesktiilit sekä valaisimet. Näiden lisäksi asiakas sai huonekortin tuotetietoineen ja työselostuksineen, joka helpotti pintaremontin toteuttamista ja kalustusprojektia.

Olen aiemmin kirjoittanut jutun julkisten tilojen suunnittelusta ja se sivuaa tämänkin tyyppistä suunnitteluprojektia. Pääset lukemaan jutun klikkaamalla tästä.

Lisätietoja

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua tila- tai sisustussuunnitteluun.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta. Niistä voi koota juuri projektiisi sopivan kokonaisuuden.

Sisustussuunnittelun hinnoittelusta löydät lisätietoja täältä.

Olen suunnitellut lukuisia erilaisia kohteita ja porfolioni on esillä esimerkiksi Pinterestissä. Klikkaa tästä ja pääset näkemään kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelu Helsinki | Case Aibidia

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *