Close

23 marraskuun, 2017

Blogi | Valosta ja Varjosta

Sisustussuunnittelija

“Look at how a single candle can both defy and define the darkness.” – Anne Frank

Valaistus

Ihanat asiakkaani ovat hyvin eri tyylisiä ja se tekee tästä työstä erityisen kiehtovaa. Jotkut pitävät industrial-tyylistä, toiset rakastavat kustavilaista tyyliä.

Viime viikkoina kaikkia asiakkaitani on kuitenkin yhdistänyt yksi asia: he ovat erityisesti korostaneet suunniteltavien tilojen valaistuksen puutteita. Yleisin kommentti on, että valaisinpaikkoja ja pistorasioita on liian vähän.

Ymmärrän todella hyvin, että tämä asia on juuri  nyt tapetilla. Elämme parhaillaan vuoden pimeintä aikaa ja olemme enimmäkseen keinovalon varassa.

Valolla ja varjolla on suuri merkitys elämässämme ja reagoimme valoon tunnetasolla. Onnistuneesti valaistu tila on toimiva, houkutteleva ja kaunis. Huonosti valaistut tilat jäävät helposti tyhjiksi ja niissä tuntuu, että jokin on pielessä.

Hyvin valaistussa tilassa on myös varjoja, se on yhtä tärkeä kuin valokin. Yleensä esimerkiksi toimistojen valaistuksessa suositaan tasaista valoa, mutta kodeissa korostuu tietynlainen tunnelma. Tunnelmaa saadaan luotua valolla ja varjolla, joiden määrä tilassa vaihtelee ja houkuttelee katselemaan ympärilleen. Tunnelmaan vaikuttaa myös valon värilämpötila.

Onnistunut valaistus on myös kerroksellista ja helposti säädettävissä. Siihen on tänä päivänä yllin kyllin erilaisia vaihtoehtoja.

Kodin valaistuksen suunnittelussa kannattaa miettiä tilojen käyttötarkoitusta ja minkälaiseksi haluaisit ihmisten tuntevan olonsa siellä.

Valonlähteet ja valaisimet kehittyvät koko ajan hurjaa vauhtia ja valikoimat ovat valtavia. Runsaudenpulaan ei kuitenkaan tarvi jäädä yksin, sillä kodin valaistuksen suunnitteluun voi pyytää apua valaistus- ja sisustussuunnittelijoilta. Voit esittää heille toiveesi ja suunnittelijat osaavat valita oikeanlaiset valaisimet sekä valonlähteet kuhunkin käyttötarkoitukseen.

Oletko sinä huomannut, että jotkut kotisi tiloista jää tyhjiksi näin vuoden pimeimpänä aikana? Aiheuttaako puutteellinen valaistus tunteen, että tilat eivät toimi?

Jos kaipaat apua, niin autan mielelläni. Ota yhteyttä ja suunnitellaan haluamasi tunnelman luova valaistus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.