Close

15 elokuun, 2023

Vihreä sisustuksessa | Sisustussuunnittelijan vinkit

SisustussuunnittelijaKaisaKallatsa

Vihreä sisustuksessa | Sisustussuunnittelija vinkit

Tällä kertaa aiheena on vihreä väri sisustuksessa.

Vihreällä värillä voidaan luoda erilaisia tunnelmia sisustukseen riippuen sävystä ja käyttötavasta. Kirkkaat vihreät ovat energisoivia kun taas murretut vihreän sävyt ovat rauhoittavia.

Vihreä sisustuksessa

Vihreä väri liitetään yleisesti luontoon, raikkauteen ja rauhallisuuteen. Sillä voidaankin luoda viihtyisä ja rentouttava tunnelma sisätiloihin.

Tässä on joitain yleisiä vaikutuksia, joita vihreällä värillä voi olla sisustuksessa:

  • rauhoittava vaikutus: vihreä väri usein liitetään rauhoittaviin ja rentouttaviin tunnelmiin. Se voi auttaa luomaan rauhallisen ympäristön esimerkiksi makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen.
  • Luonnollinen ja raikas tunnelma: vihreä on luonnon väri ja sen käyttö sisustuksessa voi tuoda mieleen luonnon elementit kuten metsät ja puutarhat. Se voi luoda raikkaan ja elinvoimaisen tunnelman.
  • Energiaa ja elinvoimaa: kirkkaat ja eloisat vihreän sävyt voivat tuoda energiaa ja iloa sisätiloihin. Ne voivat toimia hyvin esimerkiksi keittiössä tai työhuoneessa, joissa tarvitaan piristävää energiaa.
  • Tasapaino ja harmonia: vihreä väri liitetään usein tasapainoon ja harmoniaan. Vaaleina ja murrettuina sävyinä se luo levollisen tunnelman.
vihreä sisustuksessa

Vihreän vastaväri on punainen ja nämä värit rinnakkain luovat tehokkaan kontrastin, jolloin värit hehkuvat entistäkin voimakkaammin. Vihreän eri sävyt näyttävät hyvältä myös esimerkiksi sinisen, keltaisen ja maanläheisten värien rinnalla.

Luontevin tapa lisätä ripaus vihreää sisustukseen on hankkia viherkasveja, jos isompien pintojen muuttaminen vihreäksi tuntuu liian rajulta.

vihreä sisustuksessa

On tärkeää huomioida, että jokainen väri vaikuttaa yksilöllisesti eri ihmisiin ja ympäristöihin. Erilaiset mieltymykset vaikuttavat siihen miten eri värit koetaan. Sisustuksessa myös valaistuksella on tärkeä rooli ja se vaikuttaa oleellisesti miten värit näyttäytyvät tilassa.

Mitä mieltä sinä olet vihreästä väristä?

vihreä sisustuksessa

Jos sinua kiinnostavat muutkin sisustusvärit kuin punainen, niin olen aiemmin kirjoittanut täällä blogissa väriaiheisia juttuja. Tässä linkit aiempiin postauksiin.

Värit sisustuksessa: sininen

Värit sisustuksessa: keltainen

Sisustusvärit: punainen

Lisätietoja

Suunnitteletko rakentamista, remontointia tai sisustusprojektia? Autan mielelläni sopivien värisävyjen valinnassa, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Lisätietoja sisustussuunnitelman sisällöstä löytyy täältä.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Olen suunnitellut paljon erilaisia kohteita ja portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Tässä linkki Pinterest-profiiliini, sieltä löytyy myös kuvia sisustuksista, joissa on käytetty punaista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *