Close

9 marraskuun, 2017

Tikkurilan vuoden 2018 värikokoelma

Sisustussuunnittelu

”Color is a power which directly influences the soul.” – Wassily Kandinsky

Venäläinen taidemaalari osasi kiteyttää värien merkityksen elämäämme täydellisesti. Väritrendit kertovat myös tästä ajasta.

tikkurilan vuoden 2018 värikokoelma

Ruukku N405 ja Minerals-värikokoelma

Tällä kertaa aiheena on Tikkurilan vuoden 2018 värikokoelma.

Vuosi 2017 alkaa olla lopuillaan ja katseet ovat olleet suunnattuna jo jonkin aikaa ensi vuoteen myös sisustustrendien osalta. Yksi tärkeimmistä osa-alueista sisustuksessa on värit ja helpoiten värimaailmaa muutetaan esimerkiksi seiniä tai kalusteita maalaamalla. Tikkurila julkaisi viime viikolla vuoden värin, joten kurkistetaan minkälainen on maalivalmistajan ehdotus trendiväreistä vuodelle 2018.

Ruukku N405 ja Minerals-värikokoelma

Tikkurilan vuoden väri on punasavea muistuttava Ruukku N405. Se on voimakkaanvärinen ja koostuu lämmintä valoa heijastavista väripigmenteistä. Värisävy elää valo-olosuhteiden mukaan. Etelänpuoleinen, keltainen luonnonvalo sytyttää punapigmentit eloon ja viileä pohjoisenpuoleinen valo näyttää ruskean vivahteen vahvemmin.

Vuoden 2018 väriraatiin kuului trendianalyytikko Nina Bruun, Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike ja luova johtaja Päivi Häikiö. Heitä inspiroi maailmalla valloillaan olevat trendit: rauhoittuminen, perinteiset käsityöt, luonto ja koti. Väriraatilaisten työpajan tuloksena syntyi myös Color Now 2018 Minerals-värikokoelma. Kokoelma koostuu kahdestatoista kauniista ja helposti keskenään yhdisteltävästä Tunto-väripaletin sävystä. Värikokoelmassa leikitellään runsailla, lämpöä hehkuvilla sävyillä. Se myös yhdistyy helposti luonnonmateriaaleihin, kuten puuhun ja kiveen.

tikkurilan vuoden 2018 värikokoelma

Kuva: Tikkurila

Ruukun ja Minerals -värikokoelman nähtyäni minulle tuli ensimmäiseksi mieleen Jugend & Art Noveau, jonkinlainen menneen ajan tunnelma positiivisessa mielessä. Jugend oli suosittu tyylisuuntaus Suomessa noin 1895–1910. Myös Jugendin aikana ammennettiin inspiraatiota erityisesti luonnosta ja luonnonmateriaaleista. Värimaailma oli maanläheinen ja utuinen, jossa suosittiin sammuneita sävyjä.

Vuoden 2018 värikokoelmaa fiilistellessäni mieleeni palasi eräs kaunis Jugend-rakennus Helsingissä, jossa kävin keväällä. Bongasin sen porrashuoneesta Ruukkua muistuttavia sävyjä ja tuohon paikkaan vuoden 2018 värikokoelma taisi minut kuljettaa heti ensi näkemältä.

Kuljin keväälläkin tuttuun tapaan ”sisustuslasit” päässä kaupungilla ja otin tuosta charmikkaasta tilasta muutaman kuvan omaan moodboardiini. Kaivoin ne nyt puhelimeni muistista, pahoittelut heikosta kuvanlaadusta.

tikkurilan vuoden 2018 värikokoelma

Helsinkiläisen Jugend-talon porrashuone

Värit ovat siis vahvasti palaamassa ja se tuo lisää ulottuvuuksia sisustamiseen. Se on inspiroivaa! Pitkään vallalla ollut musta-valko-harmaa värimaailma on päästänyt sisustajat mielestäni liian helpolla. Noiden kolmen värin eri sävyjä yhdistämällä kun ei yksinkertaisesti voi mennä vikaan. Parhaimmillaan sisustus ilmentää asukkaiden persoonaa ja harva on oikeasti täysin väritön tai neutraali. Kannustan miettimään mitkä värit miellyttävät silmää ja tuomaan niitä rohkeasti sisustukseen.

Nyt tiedämme Tikkurilan vuoden 2018 värikokoelman, mutta värien käytön ei tietenkään tarvitse rajoittua  näihin sävyihin. Väripaletti oman persoonan ilmentämiseen on rajaton ja tarvittaessa saat apua värien valintaan sisustussuunnittelijalta.

Saat lisätietoja Minerals -värikokoelmasta Color Now 2018-lehdestä. Voit tilata sen ilmaiseksi täältä.

Mitä ajatuksia tai ideoita sinulle herätti tämä Tikkurilan vuoden 2018 värikokoelma?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua kodin tai vaikka toimiston sisustussuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Lisätietoja sisustussuunnittelun osa-alueista löydät palvelut-sivulta.

Portfolioni löytyy nyt myös Pinterestistä. Klikkaa tästä ja käy katsomassa lisää kuvia erilaisista toteutuksista.

Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa | Sisustussuunnittelu | Helsinki | Espoo | Vantaa | Uusimaa

2 Comments on “Tikkurilan vuoden 2018 värikokoelma

Enna
10 marraskuun, 2017 at 10:17

Ruukku-väri on mielenkiintoinen. Ehkä saa olla rohkea sisustaja, että sitä käyttää. Itse toki voisin käyttää pienenä yksityiskohtana omassa kodissani. Minerals-värikokoelman värit ovat kivoja, tykkään kovasti. Jugend-talon porrashuone näyttää viehättävältä. Hienoa, että vanhaa tyyliä on säilytetty! Värit varmasti innoittaa sinua työssäsi!

Vastaa
Kaisa
10 marraskuun, 2017 at 11:49

Moi Enna,
kiitos kommentista. 🙂
Minustakin Ruukku on mielenkiintoinen väri ja varsinkin siksi, että se ”elää” valo-olosuhteiden mukaan. Väri-iloittelussa kannattaakin lähteä pienistä pinnoista liikkeelle ja ehkä se nälkä kasvaa sitten syödessä. 🙂
Väreistä voi kyllä ammentaa loputtomasti inspiraatiota tässä työssä, vaikka tekisikin värimaailmaltaan hillittyä lopputulosta.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *